Tortilly z kokosovej múky plnené kuracím mäsom, špenátom, cottage cheese a sušenými paradajkami
Zdieľaj recept s priateľmi:
Tieto bezlepkové tortilly z kokosovej múky plnené kuracím mäsom, špenátom, cottage cheese a sušenými paradajkami sú skvelým spestrením každého fit jedálnička. Tešiť sa môžete na perfektnú kombináciu chutí v zdravom jedle bohatom na bielkoviny, vlákninu, vitamíny a minerály a na druhej strane s nižším obsahom sacharidov a kalórií. Po tomto jedle sa budete oblizovať ešte 3 dni, sľubujem! :)
Recept je opäť veľmi jednoduchý na prípravu, takže sa nie je čoho báť. Vďaka svojim priaznivým nutričným hodnotám je recept vhodný na chudnutie a potešia sa mu určite aj všetci športovci a priaznivci fitness, ktorí pracujú na budovaní svalovej hmoty. Už 1 porcia má totiž 41 g bielkovín, pričom si zachováva nízky pomer tuku a sacharidov. Nemusíte sa však báť, tieto skvelé výživové hodnoty nestoja v ceste vynikajúcej chuti.
Tortilly bez lepku si tiež pripravíte veľmi rýchlo a určite odporúčam ich z receptu nevynechať. Ak ešte kokosovú múku doma nemáte, určite si ju zaobstarajte, je to skvelá surovina na ktorú nedám pri varení a pečení dopustiť a navyše 1 balenie vydrží veľmi dlho. Je prirodzene bezlepková a dá sa využiť v sladkých aj slaných receptoch. Obsahuje množstvo vlákniny, málo sacharidov a má nízky glykemický index, vďaka čomu nedvíha prudko hladinu cukru v krvi.
V hlbšom hrnci si na lyžici kokosového oleja opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia, párkrát zamiešame a podlejeme trochou vody.
Mäso zakryjeme a občasne ho premiešame.
Po 15 minútach mäso okoreníme, osolíme a dusíme ešte 5-10 minút. Ak treba, podlejeme ho ešte trochou vody.
V miske si zmiešame kokosovú múku so soľou, sušenou bazalkou (prípadne aj cesnakovým korením), vajciami a vodou. Vznikne nám hustejšie cesto, ktoré necháme postáť 5 minút, aby múka nasiakla všetky tekutiny.
Cesto dávkujeme na nepriľnavú panvicu (môže byť aj jemne postriekaná olejom) do tvaru tortíl. Odporúčam robiť tortilly hrubé asi 0,5cm a nie príliš veľké, aby sme predišli ich trhaniu.
Každú tortillu opečieme z oboch strán po dobu 1-2 minút na slabom plameni.
Tortilly podávame spolu s uvareným mäsom, cottage cheese, špenátom a posypané sušenými paradajkami.