Fit Recepty
Sleduj ma
Špenátové gnocchi z 3 surovín

Špenátové gnocchi z 3 surovín

Jedným zo spôsobov, ako si uľahčiť varenie, je inšpirovať sa receptami, ktoré vyžadujú len minimum ingrediencií, no napriek tomu sú plné chuti a živín. Špenátové gnocchi z 3 surovín sú ideálnou voľbou pre tých z vás, ktorí hľadáte spôsob, ako obohatiť svoj jedálniček zdravo a chutne. Tento recept so špenátom je nielen jednoduchý, ale aj veľmi flexibilný. Jednoducho si ho môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií alebo obľúbených ingrediencií, a stále si môžete byť istí, že výsledok bude stáť za to. Vďaka svojej rýchlosti a jednoduchosti sa recept na tieto rýchle domáce gnocchi ľahko zaradí medzi vaše obľúbené jedlá, ktoré si zamiluje celá rodina.

Špenát, ako hlavná zložka, je bohatý na vitamíny, minerály a vlákninu, čím prispieva k správnemu fungovaniu tela. Rovnako podporuje zdravie očí, posilňuje imunitu a pomáha pri regulácii krvného tlaku. Je to skvelá surovina pre tých, ktorí sa snažia o vyváženú a fit stravu. Navyše, tieto domáce špenátové gnocchi sú pripravené z minimálneho počtu surovín a zvládne si ich hravo pripraviť aj ten najmenej zdatný kuchár - len za pár minút. Cesto na špenátové ňoky je zároveň bez vajec aj bez laktózy, čo poteší nejedného alergika.

S čím môžete tieto špenátové gnocchi podávať? Skúste špenátové gnocchi s ochuteným cottage cheese, s pestom z bazalky či sušených paradajok, s paradajkovou omáčkou a parmezánom, s hubovou omáčkou či krevetami. Skvelé sú tiež špenátové halušky s gorgonzolou a orechmi. Možností na skvelé kombinácie je neúrekom, stačí začať tvoriť.

Tento rýchly, fit a zdravý recept je presne to, čo potrebujete, aby ste si užili výživné jedlo bez zbytočnej námahy. Vhod padne najmä do uponáhľaných dní. Nech už sa rozhodnete pripraviť špenátové gnocchi na akúkoľvek príležitosť, uvidíte, že tento jednoduchý recept sa stane základom mnohých skvelých jedál, ktoré budú nielen chutné, ale aj zdravé a rýchle na prípravu. Tak ho poďte vyskúšať!

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 100 g rozmrazeného špenátového pretlaku
  • 1 stredne veľký zemiak (150 g)
  • 140 g krupice alebo špaldovej múky (odporúčam túto)
  • 1/4 ČL soli
  • cottage cheese (na podávanie - voliteľné)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Zemiak uvaríme vo vode do mäkka a necháme ho vychladnúť.
  2. Rozmrazený špenát zmiešame s rozpučeným zemiakom a krupicou alebo múkou a trochou soli, kým sa nevytvorí homogénne cesto.
  3. Cesto nakrájame na pásiky, a tie následne na malé štvorčeky.
  4. Gnocchi varíme približne 5 minút v osolenej, vriacej vode, pokým nevyplávajú na povrch.
  5. Gnocchi precedíme a môžeme ich prepláchnuť pod studenou vodou, aby sa nezlepili.
  6. Podávať ich môžeme s osoleným alebo ochuteným cottage cheese a čerstvými bylinkami, alebo s inou omáčkou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy15 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal332 KCal
Sacharidy69 g
Vláknina4 g
Bielkoviny10 g
Tuky1 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu