Fit Recepty
Sleduj ma
Španielsky cícer so špenátom

Španielsky cícer so špenátom

Ak máte radi zeleninové a strukovinové jedlá, tento španielsky cícer so špenátom si isto obľúbite. Vyskúšajte ho samostatne, prípadne ako prílohu k mäsitým jedlám. Vynikajúca je tiež kombinácia španielskeho cíceru s bazalkovým pestom alebo pestom zo sušených paradajok. Mňam!

Cícer patrí medzi najzdravšie strukoviny a je ideálne zaradiť ho do svojho zdravého jedálnička na pravidelnej báze. Obohatí vám život vďaka vysokému obsahu bielkovín a vlákniny a nemenej poteší aj svojou bezlepkovou vlastnosťou celiatikov. Zdraviu prospešné účinky cíceru ocenia aj tehotné ženy. Na rozdiel od ostatných strukovín nespôsobuje nadúvanie, dobre zasýti a vďaka svojej jemnej orieškovej chuti sa hodí do rôznorodých jedál.

Špenát obsahuje množstvo živín vrátane vlákniny, vápnika a železa. Nezanedbateľnou výhodou je, že jeden hrnček surového špenátu nemá ani len desať kilokalórií. Pôsobí tiež ako prevencia proti rakovine, pretože obsahuje viac ako desať rôznych flavonoidov, ktoré majú antioxidačné účinky. Vďaka obsahu betakaroténu a luteínu prospieva dokonca aj našim očiam.

Vyskúšajte túto nutrične hodnotnú kombináciu cíceru a špenátu v jednej miske. Jeho chuť si určite zamilujete ako na obed, tak i na večeru. Je nízkotučný, nízkokalorický a bohatý na vlákninu, čiže vhodný aj pri rôznych diétach a na chudnutie.

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 400g baby špenátu
  • 400g uvareného cíceru (kúpite tu)
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • pesto (voliteľné)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V hlbokej panvici si na rozohriatom oleji zľahka opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
  2. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku a nasekaný špenát.
  3. Zmes varíme, dokým špenát nezmäkne.
  4. Následne do panvice pridáme uvarený cícer, morskú soľ a mleté čierne korenie.
  5. Panvicu na chvíľu odstavíme z tepla a do zmesi zamiešame mletú červenú papriku.
  6. Cícerovú zmes ešte chvíľu povaríme, v prípade potreby ešte pridáme kúsok olivového oleja.
  7. V prípade záujmu môžeme do hotového jedla zamiešať aj trochu bazalkového alebo paradajkového pesta. Takáto kombinácia je vynikajúca!

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal212 KCal
Sacharidy22 g
Vláknina7 g
Bielkoviny8 g
Tuky8 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu