Špaldové čoko palacinky s ricottou a horúcimi malinami
Zdieľaj recept s priateľmi:
Táto dokonalá kombinácia špaldových čokoládových palaciniek s ricottovo-tvarohovou náplňou s trochou kokosu a horúcimi malinami vás dostane do kolien. Ak obľubujete sladké jedlá, tieto palacinky budú vašim najobľúbenejším zdravým receptom. Zdravé špaldové palacinky s tvarohovo kokosovým krémom sú ideálne víkendové raňajky.
Špaldová múka je lepšie stráviteľná ako obyčajná biela múka a obsahuje viac bielkovín a vlákniny. Príprava týchto čokoládových palaciniek je pritom klasicky jednoduchá. Hotové palacinky potierame krémom z ricotty, tvarohu a kokosu - úžasnej kombinácie, ktorá je priam stvorená do týchto čokoládových palaciniek. Zohriate maliny na vrchu sú hotovou čerešničkou na torte - teda malinami :)
Tieto špaldové čoko palacinky môžete samozrejme podávať aj v inej verzii. Zvoľte si ovocie aj krém podľa svojej chuti. Vrelo však odporúčam vyskúšať aj túto kombináciu - verím, že vám zachutí.
V miske si zmiešame špaldovú múku s kakaom a štipkou soli.
Následne k surovinám pridáme aj zvyšné suroviny na palacinky a cesto poriadne premiešame pomocou metličky. V prípade, že je príliš riedke, pridáme ešte trocha múky (hustota sa môže líšiť v závislosti od použitej múky) a naopak ak je husté, pridáme ešte trocha mlieka alebo vody.
Hotové cesto dávkujeme na rozohriatu nepriľnavú panvicu (ak treba, na začiatku ju jemne potrieme olejom) a palacinky opekáme z oboch strán do zlatista.
Medzičasom si v miske rozmiešame všetky suroviny na náplň (okrem malín) dohromady.
Vzniknutým krémom natierame palacinky a následne ich zložíme/zrolujeme a ukladáme na tanier.
Maliny zohrejeme a na záver nimi polejeme pripravené palacinky.