Špagety s opečeným tofu a pestom zo sušených paradajok
Zdieľaj recept s priateľmi:
Naservírujte si tofu v tejto chutnej podobe - špagety s opečeným tofu a pestom zo sušených paradajok prekvapia svojou jednoduchosťou a vynikajúcou chuťou. Tofu v nich ani nerozpoznáte.
Tofu možno pre mnohých znie ako nudná surovina bez chuti. Ak si ho však pripravíte správne a dobre ho dochutíte, tak dokáže divy. V tomto recepte sa tofu zlúči s pestom zo sušených paradajok, ktoré má prenikavú a výraznú chuť. V poslednej dobe som si veľmi obľúbila tofu nastrúhať najemno na strúhadle a pridať ho do jedla v tejto podobe. Nachytá tak na seba ešte viac chutí a v podstate si ani nevšimnete, že máte pred sebou tofu. Rozumiem, že nie každý ho musí mať rád. Tofu je však skvelá potravina na doplnenie dennej dávky bielkovín, železa, vápnika aj omega 3 mastných kyselín.
Namiesto celozrnných špagiet môžete samozrejme použiť akékoľvek iné cestoviny. Použiť môžete sušené paradajky v oleji alebo bez nálevu (zo sáčku). Obe fungujú skvele, no tie bez nálevu sú suchšie, preto budete musieť pravdepodobne pridať viac vody či oleja. Toto pesto zo sušených paradajok je bez parmezánu, recept je tak vhodný aj pre vegánov.
Vyzývam vás, aby ste tento chutný a jednoduchý recept s tofu, cestovinami a domácim pestom zo sušených paradajok vyskúšali. Ak milujete cestoviny a tofu na akýkoľvek spôsob tak som si istá, že sa tieto špagety s opečeným tofu a pestom zo sušených paradajok stanú jedným z vašich najobľúbenejších receptov. Tak dobrú chuť :)
Špagety uvaríme vo vriacej, osolenej vode do mäkka. Po uvarení ich precedíme.
Tofu nastrúhame najemno na strúhadle a následne ho opečieme na suchej panvici do zlatista (okolo 5 minút).
V mixéri, najlepšie sekáčiku, si spolu rozmixujeme všetky suroviny na pesto dohladka. Vodu pridáme nakoniec podľa potreby tak, aby nebolo pesto príliš suché.
Hotové pesto zmiešame s uvarenými špagetami a opečeným tofu.