Jednoduchý šošovicovo-šampiňónový šalát s cottage cheese je chutné a zdravé bezmäsité jedlo, ktoré sa hodí do akejkoľvek časti dňa, či už na raňajky, obed alebo večeru. Vďaka vysokému obsahu bielkovín a vlákniny vás tento fitness šalát skvelo zasýti na niekoľko hodín.
Sama by som neverila, aká chutná môže byť kombinácia šošovice a cottage cheese, až kým som neskúsila pripraviť tento šalát. Vznikol úplnou náhodou, keď som mala práve po ruke tieto dve hlavné suroviny a napadlo mi, že by z nich mohla vzniknúť celkom zaujímavá dvojka. Šalát som doplnila aj o huby a mrkvu a dochutila ho cesnakom a jarnou cibuľkou.
Tento strukovinový šalát sa perfektne hodí do jedálnička každého priaznivca zdravého životného štýlu, pričom nášmu telu dodá množstvo zdraviu prospešných látok. Väčšina z nás prijíma vo svojej strave oveľa menej strukovín ako by sme mali, a preto je aj tento šalát skvelou formou, ako si ich dopriať viac, a to v chutnej forme. Výhodou šošovice je, že je jednoduchá a rýchla na prípravu, dá sa teda jednoducho zakomponovať do takýchto rýchlych jedál.
Šošovicovo-šampiňónový šalát s cottage cheese by som si pokojne dopriala aj počas diéty, je totiž vďaka svojim priaznivým nutričným hodnotám vhodný aj na chudnutie.
V hrnci si šošovicu zalejeme dostatočným množstvom vody a uvaríme ju domäkka (20-25 minút).
Uvarenú šošovicu precedíme a vysypeme do misky, ktorú prikryjeme aby šošovica nevychladla.
Na nepriľnavej panvici alebo vo woku si rozpustíme lyžicu kokosového oleja a zľahka na ňom opražíme umyté a nakrájané šampiňóny (zhruba 10 minút, kým nevypustia väčšinu vody).
Ku koncu pridáme aj nadrobno nakrájanú alebo nastrúhanú mrkvu.
Šampiňóny s mrkvou následne vmiešame do šošovice a pridáme aj prelisované strúčiky cesnaku, cottage cheese, štipku morskej soli a nakrájanú jarnú cibuľku.
Šalát chutí najlepšie ešte za tepla, no výborný je aj za studena po odležaní v chladničke.