Netradičný šalát zo sladkých zemiakov a fazule ktorý zasýti a určite zachutí! Je mimoriadne bohatý na vlákninu, vitamíny a minerály. Podávať ho môžete ako hlavné jedlo a tiež aj ako prílohu k mäsitým jedlám. Je skvelý ešte teplý ale aj studený. Tento šalát je chutnou kombináciou sladkých zemiakov, korenín a zeleniny. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami.
Batáty alebo sladké zemiaky sú bohatým zdrojom vlákniny, vitamínu A, C a B6. Pomáhajú upravovať trávenie, dobre zasýtia, no nezanechajú pocit ťažkosti na žalúdku. Sú obľúbené ako k slaným, tak i sladkým jedlám. V tomto šaláte dominujú svojou sladkou chuťou. Spolu s fazuľou, kukuricou a hráškom tvoria skutočne sýte bezmäsité jedlo plné vlákniny.
Pripravte si tento zdravý šalát zo sladkých zemiakov a fazule na obed alebo na večeru. Je nízkotučný a úplne bez vajec, orechov, mlieka a lepku. Pokiaľ chcete tento šalát pripraviť pre vegána, vynechajte med. Toto fit jedlo očarí každého umelca, veď uznajte, nevyzerá na tanieri božsky? Všetky tie farby chutnej zeleniny. Ak neviete ako potešiť svoje bruško a oči, vyskúšajte tento recept. Som si istá, že vám zachutí.
Zemiaky umyjeme, nožom do nich urobíme zopár dierok, položíme ich na pekáč a pečieme 40-60 minút pri 200 stupňoch v závislosti od toho, aké sú veľké. Zemiaky by mali byť po dopečení vo vnútri mäkké a ich šupka by sa mala dať jednoducho odstrániť.
Upečené zemiaky necháme chvíľu vychladnúť a následne ich ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
Vo väčšej miske si zmiešame horčicu, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, kečup, med, morskú soľ a mleté čierne korenie.
Do pripravenej zmesi primiešame uvarenú fazuľu, kukuricu, hrášok a nakoniec opatrne primiešame nakrájané sladké zemiaky.
Šalát posypeme bazalkou alebo petržlenovou vňaťou a môžeme ho servírovať teplý alebo studený.