Rýchly ružičkový kel na horčicovo-medovej omáčke s basmati ryžou
Zdieľaj recept s priateľmi:
Hľadáte rýchly recept s ružičkovým kelom? Vyskúšajte tento ružičkový kel na horčicovo- medovej omáčke, ktorý som podávala s basmati ryžou a bola to teda skvelá dvojka. Toto zdravé jedlo budete mať na stole do 20 minút a v kuchyni sa veľa nenarobíte. Recept je skvelý aj na krabičkovanie.
V prípade, že by ste si chceli do jedla pridať aj zdroj bielkovín, môžete si k ružičkovému kelu pridať aj nakrájané kuracie prsia, prípadne tofu. V takom prípade odporúčam pridať viac omáčky (množstvo surovín môžete približne zdvojnásobiť alebo prispôsobiť objemu jedla). Ružičkový kel odporúčam podávať s ryžou SOS Basmati - jej neodolateľná aróma, chuť a štruktúra pomôže z jedla spraviť skutočný pôžitok.
Jednoduchá omáčka z olivového oleja, medu a horčice vám, verím, učaruje tiež. Okrem tohto receptu ju môžete použiť napríklad aj pri bežnej príprave kuracieho mäsa.
Ak teda máte v obľube ružičkový kel, poďte recept vyskúšať. Nech vám chutí :)
Ryžu prepláchneme, zalejeme s 500 ml vody, osolíme a uvaríme do mäkka.
Medzičasom si vo woku alebo na inej hlbokej panvici opečieme ružičkový kel. Podlejeme ho približne so 100 ml vody a miešame, kým sa voda nevstrebe a neodparí.
V miske si zmiešame všetky suroviny na omáčku dohromady.
Omáčku vylejeme na ružičkový kel a miešame približne 5 minút. V prípade potreby podlejeme ešte trochou vody.
Hotový ružičkový kel servírujeme s uvarenou basmati ryžou.