Rýchly pilaf s baklažánom, feniklom, kurkumou a jazmínovou ryžou
Zdieľaj recept s priateľmi:
V prípade, že obľubujete zaujímavé jedlá s ryžou, recept na tento pilaf si isto uložte. Rýchly pilaf s baklažánom, feniklom, kurkumou a jazmínovou ryžou hýri exotickými chuťami a hotový je, ani sa nenazdáte.
Pilaf môžete servírovať ako ľahký obed, večeru, alebo ako prílohu k mäsu, či rybám. V tomto podaní ide o pomerne nízkokalorické jedlo, ktoré však dobre zasýti. Recept je dokonca vegánsky, ak namiesto medu použijete javorový sirup, či iné tekuté sladidlo.
V hlavnej úlohe sa v tomto recepte predvedie baklažán, aromatická jazmínová ryža a svojský fenikel. Z receptu určite nevynechajte ani chrumkavé oriešky - vynikajúce budú buď mandle, alebo píniové oriešky. Jazmínová ryža od SOS krásne dopĺňa exotické chute tohto jedla a tiež ho nádherne prevonia, na tento recept je tak ideálna.
Pilaf je v klasickej verzii ryžové jedlo, v ktorom sú zrnká ryže oddelené, teda nelepia sa. V tejto verzii však rozvarený baklažán zabezpečí prepojenie surovín. Ak by ste si pilaf chceli pripraviť v suchšej verzii, pokojne si baklažán orestujte bokom na panvici na lyžičke oleja a vmiešajte ho do ryže až ku koncu.
Poďte si pripraviť tento chutný pilaf s baklažánom, verím, že si pochutíte.
Na rozpálenom olivovom oleji vo väčšom hrnci orestujeme nasekanú červenú cibuľu s roztlačeným cesnakom do sklovita.
Pridáme nadrobno nakrájaný baklažán, fenikel, premytú ryžu a zmes tri minúty restujeme.
Potom ju zalejeme s 500 ml vody, osolíme a okoreníme. Pilaf varíme pod pokrievkou približne 12 minút, pričom ho občas premiešame. V prípade potreby dolejeme ešte trochu vody.
Ku koncu doň vmiešame nasekané mandle, med, čerstvé bylinky a povaríme ho ešte 3 - 5 minút odokrytý, kým nie je ryža hotová.
Pred servírovaním môžeme pilaf pokvapkať trochou olivového oleja.