Fit Recepty
Sleduj ma
Rýchle rybacie karí

Rýchle rybacie karí

Dobrým karí receptom nikdy nepohrdnem. Je to tak jednoduché a chutné jedlo, ktoré zahreje srdce a prakticky sa na ňom nedá čo pokaziť. Toto rýchle rybacie karí sa už po ochutnaní prvého sústa zaradilo medzi moje najobľúbenejšie karí recepty. Ak máte radi ryby, určite ho skúste.

Toto karí s rybou je pomerne rýchle na prípravu - ryba sa uvarí o čosi rýchlejšie, ako mäso. Odporúčam použiť napríklad sumčeka alebo inú rybu, ktorá nemá špecifickú chuť a ľahšie na seba naviaže všetky orientálne koreniny. Čo sa korenín týka, nezľaknite sa množstva položiek v ingredienciách - sú to stálice, ktoré by ste mali doma mať vždy poruke, ak si pripravujete karí recepty na pravidelnej báze. Ak chcete dosiahnuť čo najlepšiu chuť, odporúčam si ich všetky zaobstarať. Využijete ich aj pri mnohých iných receptoch.

S ryžou SOS Basmati (moja najobľúbenejšia) a čerstvým koriandrom sa toto karí s rybou dopĺňa priam dokonale. Ak teda hľadáte chutný recept s rybou, toto rybacie karí odporúčam všetkými desiatimi. Prajem vám dobrú chuť.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 300 g čerstvej ryby (napríklad Sumček africký)
  • 300 ml kokosového mlieka (hustý typ z plechovky)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL koncentrovaného paradajkového pretlaku
  • 1,5 ČL karí korenia
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1/2 ČL korenia garam masala
  • 1/4 ČL drvenej rasce
  • 1/4 ČL mletého koriandra
  • 1/2 ČL soli
  • 1 ČL oleja
  • 1 menšia cibuľa
  • 100 g ryže SOS Basmati (odporúčam túto)
  • 250 ml vody
  • 1/2 ČL soli
  • čerstvé bylinky (koriander)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
  2. Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 12 minút.
  3. V hrnci si medzičasom na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  4. Pridáme všetky koreniny, prelisovaný cesnak a pár sekúnd miešame.
  5. Potom do hrnca pridáme na kúsky nakrájanú rybu a minútu ju restujeme na silnejšom plameni.
  6. Rybu zalejeme kokosovým mliekom, paradajkovým pretlakom, pridáme soľ, premiešame a necháme ju prikrytú dusiť približne 15 - 20 minút.
  7. Ak treba, môžeme po 15 minútach pridať ešte trochu vody, aby sme dostali požadovanú hustotu omáčky.
  8. Hotové rybacie karí podávame s uvarenou ryžou a jedlo posypeme čerstvým koriandrom.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal766 KCal
Sacharidy54 g
Vláknina4 g
Bielkoviny33 g
Tuky48 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu