Rýchla ryža s rozmarínom, sušenými paradajkami a opečeným tofu
Zdieľaj recept s priateľmi:
Sama som bola prekvapená, aký neskutočne chutný výsledok toto jednoduché spojenie surovín prinieslo. Rýchla ryža s rozmarínom, sušenými paradajkami a opečeným tofu je recept, na ktorý potrebujete iba zopár minút času a minimum surovín. Ak náhodou rozmarín práve doma nemáte, poslúžia vám k príprave aj iné čerstvé bylinky, no hlavne nimi v tomto recepte netreba šetriť. Určite recept skúste, toto bezmäsité jedlo s tofu a ryžou je výborné!
Tento recept som pripravila s mojím najobľúbenejším druhom ryže, použila som ryžu SOS Basmati - kvôli chuti a perfektnej štruktúre zrnka. Takisto odporúčam použiť v recepte marinované tofu, chuťovo sa totiž najlepšie dopĺňa s rozmarínom a sušenými paradajkami a nie je potrebné ho už nijako dochucovať. Jedlo je perfektné pre začínajúcich kuchtíkov, nakoľko pri ňom nepotrebujete mnoho surovín a takisto vyčarujete behom chvíľky skutočne dokonale dochutené jedlo, a to aj bez veľkej námahy či hry s koreninami. A ak si chcete jedlo obmeniť, pokojne si môžete spolu s tofu opiecť aj rôznu zeleninu - skvelá bude brokolica, fazuľové struky či napríklad červená paprika.
Verím, že tento recept poteší všetkých milovníkov tofu a podarí sa mi ním vás inšpirovať. Nech vám chutí :)
Ryžu dobre prepláchneme a v menšom hrnci ju zalejeme s 250 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli, umyté lístky rozmarínu a varíme ju prikrytú na slabom plameni približne 13 minút.
Kým sa ryža varí, na panvici si na rozpálenom oleji (1 lyžici) orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku a na malé kocky nakrájané tofu.
Za občasného premiešania tofu restujeme na silnom plameni (približne 2 minúty).
Potom tofu opekáme ešte približne 2 minúty na miernom plameni s tým, že ho občas premiešame.
Keď sa ryža dovarí, vmiešame do nej nadrobno nakrájané sušené paradajky.
Uvarenú ryžu servírujeme s opečeným tofu a jedlo ešte na záver pokvapkáme zvyšnou lyžicou kvalitného olivového oleja.