Rýchle jedlo plné chutí, ktoré je hotové do 20 minút - táto miska s krevetami, ryžou a vajíčkom učaruje všetkým, ktorí majú radi rôznorodé chute a morské plody. Vyskúšajte si pripraviť krevety v tejto horčicovo-medovej omáčke s čili, je skutočne vynikajúca! Tešiť sa môžete aj na 45 g bielkovín na porciu.
Recept je veľmi jednoduchý a skvelý ako zdravý obed či večera. Dobre zasýti, poskytne vyvážený pomer nutrientov a roztancuje vaše chuťové poháriky. Tá kombinácia chutí je odvážna, no vážne výborná.
Jazmínová ryža SOS Jasmine sa v tomto jedle chuťovo vyníma a krásne ho rozvonia. V prípade, že sa vám recept páči, no nemáte radi krevety, pokojne ich vymeňte napríklad za kuracie prsia alebo obľúbenú rybu. Dobrú chuť.
Ryžu prepláchneme, zalejeme dvojnásobným objemom vody, zľahka osolíme a uvaríme do mäkka.
Vo woku alebo menšom hrnci si na rozpálenom olivovom oleji orestujeme rozmrazené krevety. Miešame 2 - 3 minúty, potom pridáme horčicu, med, koreniny, trochu soli a restujeme ich približne 8 minút. Ak treba, podlejeme ich trochou vody.
Nepriľnavú panvicu zľahka postriekame olejom, rozbijeme na ňu vajíčka a usmažíme ich na miernom plameni na spôsob volského oka.
Napokon si do misky naservírujeme ryžu, krevety, vajíčka, paradajky a posypeme nasekanou pažítkou či inými bylinkami.