Máte chuť na exotiku? Skúste toto jednoduché bezmäsité jedlo s ryžou na thajský spôsob, ktoré si pripravíte behom pár minút. Restovaná ryža s ananásom v sebe spája samé chutné suroviny, ktoré spolu vytvárajú zaujímavú chuť.
Restovanú ryžu som pripravovala s jazmínovou ryžou SOS, ktorá jedlu dodala autentickú chuť a nádherne ho prevoňala. Pri restovanej ryži je dôležité, aby bola ryža dostatočne vychladená, vďaka čomu sa pri restovaní nezlepí a budete ju vedieť orestovať jemne do chrumkava. Použiť môžete aj ryžu, ktorá vám zopár dní postála v chladničke.
Jedlo si môžete prispôsobiť aj podľa vlastnej chuti a pridať rôzne druhy zeleniny, ktoré máte radi. Takisto môžete prihodiť aj kešu oriešky pre dodatočný chrumkavý element. Do restovanej ryže si tiež môžete pridať vajíčka - tie jedlo obohatia nutrične aj chuťovo a zároveň aj trochu zmenia štruktúru jedla a jednotlivé suroviny viac prepoja.
Ryžu si môžete orestovať na oleji, prípadne pre ešte lahodnejšiu chuť môžete použiť maslo. Restovať odporúčam na silnom plameni, aby sme sa vyhli zapareniu ryže a namiesto toho ju orestovali jemne do chrumkava.
Chcete si toto jedlo ozvláštniť a zároveň pridať zdroj bielkovín? Pridajte si doňho napríklad tuniaka, krevety, či kúsky ugrilovaných kuracích pŕs alebo hovädzieho mäsa.