Chutná pšenovo-ovsená gaštanová kaša, ktorá sa vďaka jej chuti perfektne hodí najmä do jesenného a zimného obdobia. Ráno krásne zahreje pri srdci :)
Ak milujete chuť gaštanov a na ráno si radi doprajete teplú kašu, práve ste našli ideálny recept pre seba. Základ kaše tvorí pšeno s ovsenými vločkami, ktorých chuť je umocnená neodolateľným gaštanovým pyré, kokosovým mliekom a škoricou. Už len pri písaní týchto slov sa mi zbiehajú slinky. Táto kombinácia je totiž neskutočne chutná a ja dúfam, že vás týmto receptom presvedčím, aby ste túto zdravú raňajkovú kašu vyskúšali. Príprava tejto zdravej kaše vám ráno nezaberie viac ako 15 minút. Pšeno je dobré pred varením prepláchnuť, zbavíme ho tak horkastej chute.
Táto kaša však nie je iba chutná a voňavá. Zdravotné benefity gaštanov a pšena by sa dali opisovať na niekoľko strán, no v skratke iba poviem, že sú spolu bohaté na vlákninu a množstvo vitamínov a minerálov - na čele s vitamínmi B skupiny, horčíkom, železom a draslíkom.
Pšenovo-ovsená gaštanová kaša je tu pre všetkých milovníkov gaštanov a teplých, sladkých raňajok. Je to doposiaľ jeden z najlepších receptov s gaštanovým pyré, aké som vyskúšala. Verím teda, že si túto kašu obľúbite tiež.
Pšeno a ovsené vločky v hrnci zmiešame s kokosovým mliekom, medom (prípadne stéviou) a štipkou škorice.
Kašu varíme za stáleho miešania do zmäknutia pšena a zhustnutia na miernom plameni (približne 10 minút). Ak treba, dolejeme ešte mlieko alebo vodu, aby kaša nebola suchá.
Na záver do kaše primiešame zmäknuté gaštanové pyré a podávame.