Preložená celozrnná placka alebo tortilla plnená tuniakovou zmesou
Zdieľaj recept s priateľmi:
Chrumkavá plnená celozrnná placka alebo tortilla plnená tuniakovou zmesou a roztopeným syrom. Ďalší skvelý fit tip na rýchle jedlo s použitím celozrnnej tortilly alebo placky. Jedlo je hotové za 15 minút, stačí ho naplniť obľúbenými ingredienciami a zapiecť do chrumkava na panvici. Veľa bielkovín a málo tuku - to sú tieto fit placky s tuniakovou zmesou.
Mám rada rýchle a šikovné recepty, pri ktorých nemusím stráviť v kuchyni polovicu dňa. Najmä ak mám veľmi rušný deň a na kuchyňu naozaj nemám čas. Vtedy sú skvelé práve tieto recepty - rýchle, ľahko stráviteľné a stále nabité vitamínmi, minerálmi a proteínmi. I obsah náplne do tortilly môžete meniť či už podľa vašej chuti, nálady alebo toho, čo máte aktuálne doma v chladničke. Všetko to dokopy zmiešať a naukladať na celozrnnú placku - príprava obeda už nemôže byť ľahšia.
Vyskúšajte tieto preložené placky. Pekne sa opečú z oboch strán, naberú chrumkavosť a ten roztopený syr vo vnútri si skrátka zamilujete. Skvelý tip na obed nie len pre milovníkov zdravej stravy, ale aj pre vaše deti, ktoré sa budú veselo ,,naťahovať,, so syrom :) Dobrú chuť!
Najprv si pripravíme placku buď podľa tohto receptu, alebo použijeme celozrnnú tortillu z obchodu.
Zvnútra ju natrieme horčicou a kečupom a na jednu z natretých polovíc ukladáme tuniaka zbaveného šťavy, cibuľu, kukuricu, kyslé uhorky a nakoniec strúhaný syr.
Do stredu surovín tiež môžeme vložiť trocha šalátu.
Placku preložíme napoly a stlačíme, aby držala pokope. Je dobré, ak ju príliš nepreplníte, manipuluje sa tak s ňou lepšie.
Uložíme ju na vyhriatu panvicu a opečieme z oboch strán do zlatista.
Mala by byť zvrchu chrumkavá a syr by sa mal roztopiť.