Nezvyčajná kombinácia s prekvapivo dobrou chuťou a vysokým obsahom bielkovín. Vyskúšajte túto praženicu s jogurtom a ovocím. Aj keď na prvé počutie nemusí táto kombinácia znieť vôbec lákavo, výsledok vás príjemne prekvapí. Vajíčka predsa bežne používame do koláčov, iba slovo praženica sa nám spája automaticky so slaným jedlom. Nebojte sa teda experimentovať a vyskúšajte si praženicu na sladko.
Hodí sa skvelo na raňajky a hotovú ju budete mať do 10 minút aj s uprataním kuchyne. Pokiaľ sa vám klasická praženica už prejedla, aj keď ste si ju už stihli pripraviť na všetky možné spôsoby, začnite experimentovať so sladkými verziami. V tomto recepte som použila jogurt, ovocie a orieškové maslo - všetky moje obľúbené raňajkové ingrediencie. Množstvo bielkovín som zvýšila pridaním proteínového prášku, ktorý zároveň dodal raňajkám novú príchuť (skúste použiť ochutené proteíny ako čokoládový, vanilkový či banánový).
Takúto praženicu si určite zamilujú i vaše deti (tu by som ale vynechala proteínový prášok a nahradila ho medom). Môžete do nej pridať i kakao či voňavú škoricu a podávať ju teplú, ale aj studenú. Praženica s jogurtom a ovocím vás, verím, očarí svojou chuťou ale aj priaznivými nutričnými hodnotami.