Polentový nákyp s baklažánom je jedno z mojich obľúbených fit jedál. Polenta je vlastne kukuričná kaša, veľmi obľúbená napríklad v Taliansku či na Balkáne. Môžete si ju pripraviť na milión spôsobov, no práve tento recept na nákyp s baklažánom je u nás obľúbený. Baklažánová zmes v spojení s jemnou polentou a zapečeným syrom na vrchu je hotová delikatesa.
Baklažán je nízkokalorický, bohatý na vlákninu, draslík, vitamíny B, mangán a meď. Pred varením ho nešúpte, iba poriadne umyte, najcennejšie látky sa totiž ukrývajú práve v jeho šupke. V kombinácii s paradajkovou omáčkou vám isto učaruje.
Za zmienku stoja i nutričné hodnoty tohto jedla. Obsahuje pomerne veľa bielkovín a málo tukov a kalórií. Tento nákyp je nízkokalorický no sýty, a teda vhodný aj na chudnutie či pri diétach. Kto ešte polentu neskúšal, rozhodne odporúčam pripraviť si tento fit recept s polentou na obed alebo na večeru. Podávať ho môžete s obľúbeným šalátom, olivami či inou zeleninou. Dobrú chuť!