Fit Recepty
Sleduj ma
Plnená roláda z karfiolového cesta

Plnená roláda z karfiolového cesta

Vynikajúca slaná roláda bez múky. Naplniť si ju môžete ľubovoľnou zmesou, no vrelo odporúčam túto.

Nie je roláda ako roláda. Keď som vymýšľala tento recept, chcela som sladký dezert premeniť na plnohodnotné jedlo. Táto karfiolová rýchla a jednoduchá roláda bez múky je zdravo plnená syrom, paradajkovým pretlakom, šunkou a olivami. Všetkých priaznivcov zdravého životného štýlu a fitness určite poteší aj jej vysoký obsah bielkovín.

Plnená roláda z karfiolového cesta je jednoduchá na prípravu a chutí jedna báseň. Všetko v jednom, to mám najradšej. Na prvý pohľad nevýrazný karfiol v sebe ukrýva množstvo vitamínov a v kuchyni s ním vykúzlite čokoľvek. Je vynikajúcim strážcom štíhlej línie a ak ste v procese chudnutia, doprajte si karfiolu koľko chcete.

Roláda bez múky ľahko pohostí vašu návštevu a naplniť si ju môžete podľa svojej vlastnej fantázie. Môžete ju servírovať ešte teplú, dozlatista chrumkavú, ale výborne chutí aj ako studený bufet. S hrdosťou nahradí aj klasickú desiatu či olovrant. Vyskúšajte môj zdravý recept na plnenú roládu z karfiolového cesta a dajte mi vedieť, ako vám chutila.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 1 karfiól
  • 1 vajce
  • 50g strúhanej mozzarelly
  • 1/2 ČL morskej soli (odporúčam túto)
  • 1/2 ČL oregána
  • 1/3 ČL mletého čierneho korenia
  • Náplň:
  • 3 PL paradajkového pretlaku
  • 50g strúhaného syra
  • 100g kvalitnej šunky
  • olivy
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Karfiól očistíme, rozoberieme na ružičky a varíme nad parou zhruba 8 minút.
  2. Následne ho premiestnime do mixéra a rozmixujeme nadrobno.
  3. Následne ho dáme do gázy a posnažíme sa z neho vytlačiť všetku vodu.
  4. Suchý karfiól si v miske zmiešame s nastrúhanou mozzarellou, vajíčkom a koreninami.
  5. Cesto uložíme na plech vystlatý papierom na pečenie do tenšieho obdĺžnika a dáme piecť na 10 minút na 220 stupňov.
  6. Po 10 minútach cesto vyberieme, natrieme naňho paradajkový pretlak, posypeme syrom, šunkou a olivami a pomocou papiera na pečenie opatrne zložíme okraje tak, aby sa prekrývali.
  7. Okraje o seba zlepíme.
  8. Roládu môžeme otočiť, aby mala na záver krajší tvar.
  9. Naplnenú roládu pečieme ešte 12-15 minút do zlatista.
  10. Pred krájaním necháme roládu trocha vychladnúť.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy45 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal308 KCal
Sacharidy9 g
Vláknina2 g
Bielkoviny28 g
Tuky17 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu