Vynikajúca slaná roláda bez múky. Naplniť si ju môžete ľubovoľnou zmesou, no vrelo odporúčam túto.
Nie je roláda ako roláda. Keď som vymýšľala tento recept, chcela som sladký dezert premeniť na plnohodnotné jedlo. Táto karfiolová rýchla a jednoduchá roláda bez múky je zdravo plnená syrom, paradajkovým pretlakom, šunkou a olivami. Všetkých priaznivcov zdravého životného štýlu a fitness určite poteší aj jej vysoký obsah bielkovín.
Plnená roláda z karfiolového cesta je jednoduchá na prípravu a chutí jedna báseň. Všetko v jednom, to mám najradšej. Na prvý pohľad nevýrazný karfiol v sebe ukrýva množstvo vitamínov a v kuchyni s ním vykúzlite čokoľvek. Je vynikajúcim strážcom štíhlej línie a ak ste v procese chudnutia, doprajte si karfiolu koľko chcete.
Roláda bez múky ľahko pohostí vašu návštevu a naplniť si ju môžete podľa svojej vlastnej fantázie. Môžete ju servírovať ešte teplú, dozlatista chrumkavú, ale výborne chutí aj ako studený bufet. S hrdosťou nahradí aj klasickú desiatu či olovrant. Vyskúšajte môj zdravý recept na plnenú roládu z karfiolového cesta a dajte mi vedieť, ako vám chutila.
Karfiól očistíme, rozoberieme na ružičky a varíme nad parou zhruba 8 minút.
Následne ho premiestnime do mixéra a rozmixujeme nadrobno.
Následne ho dáme do gázy a posnažíme sa z neho vytlačiť všetku vodu.
Suchý karfiól si v miske zmiešame s nastrúhanou mozzarellou, vajíčkom a koreninami.
Cesto uložíme na plech vystlatý papierom na pečenie do tenšieho obdĺžnika a dáme piecť na 10 minút na 220 stupňov.
Po 10 minútach cesto vyberieme, natrieme naňho paradajkový pretlak, posypeme syrom, šunkou a olivami a pomocou papiera na pečenie opatrne zložíme okraje tak, aby sa prekrývali.
Okraje o seba zlepíme.
Roládu môžeme otočiť, aby mala na záver krajší tvar.
Naplnenú roládu pečieme ešte 12-15 minút do zlatista.