Preneste sa na chvíľu vďaka svojej kuchyni do Indie a vyskúšajte tento chutný recept na karfiol na indický spôsob. Recept si pripravíte do 35 minút a tešiť sa môžete na perfektnú kombináciu exotických chutí. Ak máte takéto jedlá v obľube, tak isto neváhajte a poďte si recept pripraviť.
Karfiol v tomto šate získal úplne nové chute - ak ste tiež priaznivcom korenistých jedál, isto si prídete na svoje. Čo sa mi na tomto recepte veľmi páčilo je, že aj keď je bezmäsitý, je poriadne sýty a nutrične hodnotný. Karfiol na indický spôsob tak poskytne aj široké spektrum mikronutrientov a vlákniny. Ak by ste si chceli recept pripraviť v ešte diétnejšej verzii, môžete kokosové mlieko nahradiť light verziou. Použite však hustý typ mlieka z plechovky alebo malého kartóna, klasické tekuté kokosové mlieko bude príliš riedke a omáčku nezahustí.
Tento recept chutí dokonca ešte lepšie o deň-dva po dovarení, kedy karfiol nasiakne všetky koreniny z omáčky. Recept je tak ideálny na prípravu na pár dní dopredu. No a v prípade, že v ňom namiesto masla použijete olej, viete si tento karfiol na indický spôsob pripraviť vo vegánskej verzii.
V recepte som použila ryžu SOS Basmati, ktorá sa využíva práve v takýchto indických, či podobných exotických receptoch. Perfektne sa hodí ku kari. Keďže neobsahuje toľko škrobu ako iné typy ryže, tak sa po dovarení nelepí a jej zrnká ostávajú oddelené. Pred varením sa ryža odporúča prepláchnuť, aby sa zbavila väčšiny škrobu. Pre tento recept bola ryža basmati z chuťového hľadiska ideálna.
U nás doma tento karfiol v indickom šate zožal veľkú pochvalu, pretože takéto korenisté a výrazné jedlá milujeme. Kto z vás sa chystá recept vyskúšať?