Biscotti (nazývané aj cantucci) sú chrumkavé talianske keksíky, tradične vyrábané z múky, mandlí, vajec a cukru. Ich názov "biscotti" v sebe ukrýva aj ich výrobné tajomstvo, a tým je, že sú pečené na dvakrát. Prvýkrát v celku a druhýkrát nakrájané, aby sa dosiahol ten najlepší, chrumkavý efekt. Klasické biscotti sú však plné tuku, cukru a zbytočných kalórií, a preto som prišla s ich zdravou verziou. Predstavujem vám perfektné domáce zdravé biscotti!
Biscotti sú ako stvorené ako dezert či snack ku káve a čaju alebo na raňajky k mlieku. Ak máte radi chrumkavé sušienky, tento recept vám zaisto ulahodí. Zdravé biscotti sa úžasne hodia aj ako vianočný snack alebo dezert na príležitostné chrumkanie s rodinou.
Ovsenú múku si pripravíte jednoducho rozmixovaním či pomletím ovsených vločiek, mandľovú zase pomletím mandlí na jemnú múčku. Kokosový olej zabezpečí ich neodolateľnú chrumkavosť. Je tiež dôležité použiť sladidlo pevnej konzistencie, teda trstinový či kokosový cukor, prípadne xylitol, s ktorého pomocou si pripravíte ešte zdravšiu verziu tohto dezertu, bez cukru. S medom by ste totiž nedosiahli správnu konzistenciu.
Tieto perfektné, zdravé biscotti z ovsených vločiek a orechovej múky si isto zamilujete. Spríjemnite deň rodinke či kolegom a skúste im pripraviť tieto jednoduché, no delikátne biscotti.