Fit Recepty
Sleduj ma
Domáce zdravé biscotti

Domáce zdravé biscotti

Biscotti (nazývané aj cantucci) sú chrumkavé talianske keksíky, tradične vyrábané z múky, mandlí, vajec a cukru. Ich názov "biscotti" v sebe ukrýva aj ich výrobné tajomstvo, a tým je, že sú pečené na dvakrát. Prvýkrát v celku a druhýkrát nakrájané, aby sa dosiahol ten najlepší, chrumkavý efekt. Klasické biscotti sú však plné tuku, cukru a zbytočných kalórií, a preto som prišla s ich zdravou verziou. Predstavujem vám perfektné domáce zdravé biscotti!

Biscotti sú ako stvorené ako dezert či snack ku káve a čaju alebo na raňajky k mlieku. Ak máte radi chrumkavé sušienky, tento recept vám zaisto ulahodí. Zdravé biscotti sa úžasne hodia aj ako vianočný snack alebo dezert na príležitostné chrumkanie s rodinou.

Ovsenú múku si pripravíte jednoducho rozmixovaním či pomletím ovsených vločiek, mandľovú zase pomletím mandlí na jemnú múčku. Kokosový olej zabezpečí ich neodolateľnú chrumkavosť. Je tiež dôležité použiť sladidlo pevnej konzistencie, teda trstinový či kokosový cukor, prípadne xylitol, s ktorého pomocou si pripravíte ešte zdravšiu verziu tohto dezertu, bez cukru. S medom by ste totiž nedosiahli správnu konzistenciu.

Tieto perfektné, zdravé biscotti z ovsených vločiek a orechovej múky si isto zamilujete. Spríjemnite deň rodinke či kolegom a skúste im pripraviť tieto jednoduché, no delikátne biscotti.

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V miske spolu zmiešame ovsenú múku, mandľovú múku, kokosový či trstinový cukor a prášok do pečiva.
  2. Následne do zmesi primiešame aj zvyšné ingrediencie a vypracujeme z nich tuhšie cesto.
  3. Z cesta vytvarujeme dva hrubšie a dlhšie vajce, ktoré uložíme na plech vystlatý papierom na pečenie.
  4. Cestá pečieme 25 minút na 180 stupňoch.
  5. Po 25 minútach cestá vyberieme z rúry, nakrájame na tenšie biscotti a uložíme na jednu zo strán.
  6. Takto biscotti pečieme ďalších 10 minút.
  7. Po 10 minútach ich otočíme na druhú stranu a pečieme ešte 10 minút.
  8. Tip: Vychladnuté biscotti môžeme z jednej strany namočiť v tmavej čokoláde a nechať stuhnúť.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy55 minút
Výdatnosť25 kusov
Nutričné hodnoty / 1 kus
KCal110 KCal
Sacharidy13 g
Vláknina2 g
Bielkoviny2 g
Tuky6 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu