Cícer je pre mňa najobľúbenejšou strukovinou práve preto, lebo má veľmi príjemnú chuť pripomínajúcu sladké oriešky a je sa veľmi dobre. Platí to najmä pre tento chrumkavý pečený cícer, ktorý je na zdravé snackovanie počas dňa ako stvorený. Takisto je to veľmi zdravá potravina s množstvom benefitov.
Aké sú teda benefity cíceru v skratke?
-obsahuje množstvo nerozpustnej vlákniny, ktorá podporuje trávenie
-obsahuje skvelé spojenie proteínu a vlákniny
-obsahuje veľa antioxidantov
-znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení
-znižuje krvný tlak vďaka obsiahnutému draslíku
-sú vhodné na "boj" proti vysokému cholesterolu
-zlepšuje reguláciu cukru v krvi
-zvyšuje pocit plnosti a tým pádom pomáha k zníženiu kalorického príjmu
-pomáha odtrániť psychickú únavu vďaka obsiahnutým minerálom a vitamínom
Pečený cícer je skvelou, chutnou náhradou za chrumkavé čipsy alebo iný snack a môžete si na ňom zamaškrtiť kedykoľvek máte chuť. Pripraviť si ho môžete v sladkej verzii so škoricou či kakaom alebo na slano s paprikou, chilli alebo soľou. Chutiť budu vždy výborne.
Takže najbližšie si k večernému filmu namiesto popcornu pripravte tento chrumkavý pečený cícer, a to hneď v dvoch verziách (sladkej i slanej). Po prekvapenom pohľade vašich spoločníkov vám zaručujem, že sa budete biť o posledné kúsky v miske.
Ingrediencie
cícer (namočený vo vode aspoň na 8 hodín) (kúpite tu)
1 ČL škorice (alebo korenia podľa vašej voľby - cesnakové, paprika, čierne mleté, chilli, grilovacie, soľ..)
Postup
Cícer po 8 hodinách vo vode precedíme, opláchneme a vysušíme.
V miske ho zmiešame s lyžicou oleja a korením podľa chuti.
Cícer vysypeme na plech vystlaný papierom ne pečenie (papier musí byť) a pečieme pri 200 stupňoch po dobu 40-45 minút dohneda (pozor však aby sa nespálil).
Medzičasom ho môžeme pootáčať aby sa prepiekol z každej strany.