Kto by veril, že hranolky na obrázku nie sú zo zemiakov a nie sú vôbec vyprážané? Vyskúšajte túto vynikajúcu prílohu k mäsitým či bezmäsitým jedlám - pečené polentové hranolky. Polenta je vlastne kaša z kukurice a dá sa využiť na množstvo spôsobov. Tentokrát som vyskúšala tieto zdravé polentové hranolky a mali u nás veľký úspech. Neobsahujú žiaden pridaný tuk ani olej a keďže sú pečené, sú tak aj ľahké na žalúdok.
Môžete si ich pripraviť ako prílohu k jedlu alebo ich podávať samostatne spolu s vašim obľúbeným dipom či omáčkou. Skúste ich pripraviť návšteve ako pochutinu na stôl a uvidíte, že všetky zmiznú mihnutím oka. Tieto polentové hranolky sú veľmi jemné a chutné, takže ten kto má rád hranolky by si mal dávať pozor - závislosť na týchto vzniká veľmi ľahko.
Pripravte si nabudúce tieto chutné a netradičné fit hranolky z polenty. Najmä, ak vaše deti obľubujú hranolčeky a chcete im pripraviť lepšiu, diétnejšiu a zdravšiu verziu bez zbytočných tukov a kalórií. Posypte ich ešte teplé vašim obľúbeným korením, napríklad soľou, tymiánom či pikantnou paprikou a prispôsobte si tieto hranolky podľa seba.