Chutné kuracie rezne bez vyprážania nemusia byť žiadnou vedou. V tomto jednoduchom recepte na pečené fitness rezne so sladkými zemiakmi vám ukážem, ako na to. Chutné, do šťavnata upečené kuracie rezne budeme podávať spolu s upečenými batátmi a šalátom. Kombinácia je to jednoducho na zjedenie, som si teda istá, že si ju obľúbite a podľahne im aj váš skeptický muž v domácnosti ;)
Myšlienka receptu je jednoduchá - vytvoriť chutné rezne, po ktorých vám nebude ťažko na žalúdku a pri ktorých príprave zároveň nemusíte tráviť hodinu pri sporáku. Podarilo sa. V tomto jedle nájdete vysoké množstvo bielkovín, zdravých sacharidov a nižší obsah tuku.
Kombinácia s batátmi mi naozaj veľmi chutila, ak ich však neobľubujete, môžete ich nahradiť vašou obľúbenou prílohou, prípadne si ich dopriať iba s osviežujúcim šalátom. V takom prípade si vytvoríte ešte diétnejšie jedlo, s nižším obsahom sacharidov. Parmezán rezňom prepožičia delikátnu, špecifickú chuť a cornflakes (prípadne bran flakes) zase jemnú chrumkavosť.
Vyskúšajte tieto pečené fitness kuracie rezne so sladkými zemiakmi už tento víkend, je to vďačný a zdravý recept pre celú rodinu.
Sladké zemiaky umyjeme, odkrojíme z nich konce a nakrájame ich na kolieska.
Poukladáme ich na plech vystlatý papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom.
V jednej miske si pomocou vidličky rozmiešame vajíčka na obaľovanie.
V druhej, väčšej miske si zmiešame najemno rozdrvené cornflakes s parmezánom, soľou a korením.
Kuracie prsia nakrájame na tenšie rezne (nemusíme ich vyklepávať).
Následne každý kurací rezeň obalíme vo vajíčkach a potom v pripravenej zmesi na obaľovanie.
Obalené kuracie rezne ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Ak sa zmestia, tak ku zemiakom, ak sa nezmestia, tak na druhý plech (môžeme ich upiecť spolu alebo zvlášť).
Batáty aj kuracie rezne pečieme približne 25 minút pri 180 stupňoch. Batáty musia byť mäkké a kuracie prsia zase upečené do zlatista.
Jedlo podávame ideálne so šalátom, paradajkami, či inou obľúbenou zeleninou.