Fit Recepty
Sleduj ma
Pečené fitness rezne so sladkými zemiakmi

Pečené fitness rezne so sladkými zemiakmi

Chutné kuracie rezne bez vyprážania nemusia byť žiadnou vedou. V tomto jednoduchom recepte na pečené fitness rezne so sladkými zemiakmi vám ukážem, ako na to. Chutné, do šťavnata upečené kuracie rezne budeme podávať spolu s upečenými batátmi a šalátom. Kombinácia je to jednoducho na zjedenie, som si teda istá, že si ju obľúbite a podľahne im aj váš skeptický muž v domácnosti ;)

Myšlienka receptu je jednoduchá - vytvoriť chutné rezne, po ktorých vám nebude ťažko na žalúdku a pri ktorých príprave zároveň nemusíte tráviť hodinu pri sporáku. Podarilo sa. V tomto jedle nájdete vysoké množstvo bielkovín, zdravých sacharidov a nižší obsah tuku.

Kombinácia s batátmi mi naozaj veľmi chutila, ak ich však neobľubujete, môžete ich nahradiť vašou obľúbenou prílohou, prípadne si ich dopriať iba s osviežujúcim šalátom. V takom prípade si vytvoríte ešte diétnejšie jedlo, s nižším obsahom sacharidov. Parmezán rezňom prepožičia delikátnu, špecifickú chuť a cornflakes (prípadne bran flakes) zase jemnú chrumkavosť.

Vyskúšajte tieto pečené fitness kuracie rezne so sladkými zemiakmi už tento víkend, je to vďačný a zdravý recept pre celú rodinu.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 800 g kuracích pŕs
  • 1 kg sladkých zemiakov
  • 100 g cornflakes (alebo otrubových cereálií - bran flakes)
  • 4 PL strúhaného parmezánu
  • 2 vajcia
  • 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Sladké zemiaky umyjeme, odkrojíme z nich konce a nakrájame ich na kolieska.
  2. Poukladáme ich na plech vystlatý papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom.
  3. V jednej miske si pomocou vidličky rozmiešame vajíčka na obaľovanie.
  4. V druhej, väčšej miske si zmiešame najemno rozdrvené cornflakes s parmezánom, soľou a korením.
  5. Kuracie prsia nakrájame na tenšie rezne (nemusíme ich vyklepávať).
  6. Následne každý kurací rezeň obalíme vo vajíčkach a potom v pripravenej zmesi na obaľovanie.
  7. Obalené kuracie rezne ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Ak sa zmestia, tak ku zemiakom, ak sa nezmestia, tak na druhý plech (môžeme ich upiecť spolu alebo zvlášť).
  8. Batáty aj kuracie rezne pečieme približne 25 minút pri 180 stupňoch. Batáty musia byť mäkké a kuracie prsia zase upečené do zlatista.
  9. Jedlo podávame ideálne so šalátom, paradajkami, či inou obľúbenou zeleninou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy45 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal612 KCal
Sacharidy64 g
Vláknina8 g
Bielkoviny56 g
Tuky10 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu