Hľadáte jednoduchý recept na večeru s vysokým obsahom bielkovín, ktorý zvládnete ľavou zadnou? Táto pečená zelenina s tvarohovo-bylinkovou omáčkou je rozhodne skvelým adeptom. Nielenže je toto jedlo veľmi sýte, nízkokalorické a bohaté na bielkoviny, no tá chuť vás úplne dostane! Poďte tento jednoduchý zeleninový recept s tvarohom skúsiť, verím, že zachutí celej rodine. Čaká na vás až 31 g bielkovín a 11 g vlákniny v 1 porcii.
Tvarohovo-bylinková omáčka je s trochou chrenu priam perfektná! Ku skvelému výsledku naozaj netreba veľa - zmiešame len pár surovín dokopy a máme pripravenú chutnú bielkovinovú bombu na slano. Použite svoje obľúbené čerstvé bylinky - skvelá bude bazalka, koriander či pažítka. K upečenej zelenine je takáto ľahká omáčka priam ideálna a toto spojenie som si doslova zamilovala. Pečenú zeleninu odporúčam okoreniť buď vaším obľúbeným, overeným korením, alebo použite korenie na zemiaky či šaláty - s nimi skutočne nemáte čo pokaziť a o súhru chutí je postarané.
Zeleninu môžete samozrejme upiecť aj v teplovzdušnej fritéze pri rovnakej teplote. Na jej prípavu ale v takomto prípade bude stačiť aj menej času.
Toto jedlo si môžete pokojne aj nakrabičkovať do školy či práce. Stačí si oddeliť omáčku od pečenej zeleniny, zeleninu ohriať a je to! Prajem vám dobrú chuť.
Ingrediencie
400 g sladkých zemiakov
400 g červenej repy
400 g roztierateľného nízkotučného tvarohu
1/4 ČL soli
čerstvé bylinky (bazalka/koriander/pažítka..)
1 ČL sterilizovaného chrenu
1 ČL olivového oleja (na postriekanie)
korenie na šaláty alebo zemiaky (alebo podľa chuti)
Postup
Sladké zemiaky a červenú repu očistíme a nakrájame na malé kúsky.
Zeleninu poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Zľahka ich postriekame olejom a posypeme korením na zemiaky alebo na šalát.
Zeleninu pečieme približne 20 - 30 minút pri 190 stupňoch (na programe horný + dolný ohrev) do zlatista. V polovici pečenia ju môžeme pootáčať.
Medzičasom si v miske zmiešame tvaroh s chrenom, soľou a najemno nasekanými bylinkami.
Upečenú zeleninu podávame teplú spolu s omáčkou, môžeme pridať aj klíčky.