Fit Recepty
Sleduj ma
Nízkosacharidový kubánsky sendvič

Nízkosacharidový kubánsky sendvič

Kto už kubánsky sendvič ochutnal, isto nebol jeho posledný. Spájajú sa v ňom skvelé chute pečiva, kvalitnej šunky, roztopeného syra, horčice a kyslých uhoriek. Pozrela som sa teda kubánskemu sendviču na zúbok, trocha ho upravila a prinášam vám jeho zdravšiu, bezlepkovú verziu a hlavne verziu s nízkym obsahom sacharidov. Tá určite padne vhod nejednému z vás. Predstavujem vám vynikajúci nízkosacharidový kubánsky sendvič.

Low carb pečivo na tento fit kubánsky sendvič si pripravíme z kokosovej múky. Netreba sa jej vôbec báť, má skvelé nutričné hodnoty a chuť kokosu v pečive zanikne. Navyše bude vďaka nej táto žemľa úplne vláčna a sýta. Pri jej príprave treba dávať pozor a cesto obracať na panvici opatrne, aby sa nepretrhlo. Po naplnení tejto žemle nám vznikne low carb kubánsky sendvič, ktorý je bohatý na bielkoviny, vlákninu aj zdravé tuky. Zasýti tak na dlhú dobu a dodá telu potrebné živiny. Tento sendvič môžeme podávať ako zdravé raňajky či večeru, prípadne si ho so sebou zabaliť do práce alebo školy.

1 porcia navyše obsahuje až: 60% ODD fosforu, vitamínu B1, viac ako 30% ODD selénu, vitamínu B2, zinku, vápnika, niacínu, vitamínu B6 a B12, 15% ODD vitamínu A, D, vitamínu B9 a železa.

Tento nízkosacharidový kubánsky sendvič odporúčam podávať ešte teplý, vtedy je úplne najlepší.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • Na chlieb:
  • 2 vajcia
  • 2 PL kokosovej múky (odporúčam túto)
  • 2 PL mlieka
  • štipka sódy bikarbóny
  • štipka morskej soli (odporúčam túto)
  • bazalka
  • Na náplň:
  • 100g kvalitnej šunky
  • 40g strúhanej mozzarelly
  • 1 PL horčice
  • 3 kyslé uhorky
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V miske si zmiešame všetky ingrediencie na chlieb dohromady.
  2. Vznikne nám hustejšie cesto, ktoré necháme 5 minút postáť.
  3. Následne cesto dávkujeme na nepriľnavú panvicu do tenkého, podlhovastého tvaru alebo tvaru lievancov a opekáme 1-2 minúty z každej strany do zlatista.
  4. Ak sa cesto pri obracaní rozleje do strán, opatrne ho vtlačíme do pôvodného tvaru a dopečieme. Z cesta by nám mali výjsť 2 "žemle".
  5. Na jednej žemli necháme roztopiť strúhaný syr.
  6. Na druhú natrieme horčicu a poukladáme na ňu nadrobno nakrájané kyslé uhorky.
  7. Šunku zľahka opečieme z oboch strán na rozpálenej panvici a vložíme medzi obe žemle.
  8. Sendvič podávame teplý.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy15 minút
Výdatnosť1 porcia
Nutričné hodnoty /
KCal537 KCal
Sacharidy16 g
Vláknina0 g
Bielkoviny49 g
Tuky28 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu