Kto už kubánsky sendvič ochutnal, isto nebol jeho posledný. Spájajú sa v ňom skvelé chute pečiva, kvalitnej šunky, roztopeného syra, horčice a kyslých uhoriek. Pozrela som sa teda kubánskemu sendviču na zúbok, trocha ho upravila a prinášam vám jeho zdravšiu, bezlepkovú verziu a hlavne verziu s nízkym obsahom sacharidov. Tá určite padne vhod nejednému z vás. Predstavujem vám vynikajúci nízkosacharidový kubánsky sendvič.
Low carb pečivo na tento fit kubánsky sendvič si pripravíme z kokosovej múky. Netreba sa jej vôbec báť, má skvelé nutričné hodnoty a chuť kokosu v pečive zanikne. Navyše bude vďaka nej táto žemľa úplne vláčna a sýta. Pri jej príprave treba dávať pozor a cesto obracať na panvici opatrne, aby sa nepretrhlo. Po naplnení tejto žemle nám vznikne low carb kubánsky sendvič, ktorý je bohatý na bielkoviny, vlákninu aj zdravé tuky. Zasýti tak na dlhú dobu a dodá telu potrebné živiny. Tento sendvič môžeme podávať ako zdravé raňajky či večeru, prípadne si ho so sebou zabaliť do práce alebo školy.
1 porcia navyše obsahuje až: 60% ODD fosforu, vitamínu B1, viac ako 30% ODD selénu, vitamínu B2, zinku, vápnika, niacínu, vitamínu B6 a B12, 15% ODD vitamínu A, D, vitamínu B9 a železa.
Tento nízkosacharidový kubánsky sendvič odporúčam podávať ešte teplý, vtedy je úplne najlepší.