Fit Recepty
Sleduj ma
Nepečený koko-čoko koláč

Nepečený koko-čoko koláč

Miluješ kokos? Tak neváhaj a vyskúšaj tento jednoduchý nepečený koko-čoko koláč bez múky. Zasýti, dodá ti kvalitnú dávku zdravých tukov a zaručene uspokojí tvoje chute na sladké. V spojení s čokoládou si ho isto zamiluješ. Je skvelý na raňajky, ako dezert kedykoľvek počas dňa alebo ako občerstvenie pre návštevu. A navyše, na jeho výrobu ti postačí 15 minút.

Všetko, čo potrebujete, je kvalitný sekáčik potravín ( (odporúčam tento) ), ktorý vám dôkladne rozmixuje rozmočené datle i kokosovú plnku. Cesto na korpus máte teda hotové za pár minút a rovnako je to i s plnkou. Obe časti treba len pekne navrstviť a nechať stuhnúť v chladničke. Výsledkom bude takýto chutný koko-čoko koláč, plný zdravých ingrediencií. Na takýto typ koláča je najlepšie použiť nie úplne najemno nastrúhaný kokos, pretože ak použijete ten úplne najjemnejší, plnka sa vám bude s najväčšou pravdepodobnosťou rozpadávať.

Tento zdravý nepečený kokosovo čokoládový zákusok je bez vajec a vďaka použitiu ovsených vločiek a kokosu (veľa kokosu) je tiež bez múky. Vegánsku verziu si z neho vytvoríte jednoducho, nahradením medu za iné tekuté sladidlo, napríklad javorový sirup.

Zdravý kokosový zákusok je plný zdravých tukov a živín a vonia ako hotové kokosové nebo. Hodí sa ako na všedný deň, tak aj na vianočný stôl medzi ostatné vianočné dobroty.

1 hrnček = 250 ml.

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Datle (alebo hrozienka) precedíme a spolu s ostatnými surovinami na korpus ich rozmixujeme v mixéri.
  2. Keď sú všetky ingrediencie poriadne rozmixované, vzniknuté cesto zatlačíme do formy (o veľkosti zhruba 20x20cm).
  3. Na cesto poukladáme na kolieska nakrájaný banán.
  4. Mixér umyjeme a vzápätí v ňom spolu rozmixujeme všetky suroviny na kokosovú plnku. (Odporúčam používať sekáčik na potraviny a v prípade, že plnka ani po čase nehustne, pridať ešte trocha viac vody).
  5. Vzniknutou plnkou potrieme pripravený korpus s banánmi.
  6. Nakoniec si vo vodnom kúpeli (alebo v mikrovlnke) roztopíme tmavú čokoládu spolu s kokosovým olejom.
  7. Čokoládovú polevu premiešame a rovnomerne ňou polejeme koláč.
  8. Koláč necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny a následne ho môžeme nakrájať na 16 kúskov.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy15 minút
Výdatnosť16 krajcov
Nutričné hodnoty / 1 krajec
KCal207 KCal
Sacharidy25 g
Vláknina2 g
Bielkoviny3 g
Tuky11 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu