Chutné, nepečené jablkovo-slivkové mini tortičky so sladkokyslou jogurtovo limetkovou polevou. Sú plné vitamínov a vlákniny. Hodia sa skvelo na raňajky alebo ako zdravý nepečený dezert.
Výborný spôsob, ako využiť sezónu jabĺk. Je už dávno známe, že kombinácia jablka a mrkvy je výborná, no ak sa k tomu pridá výrazná chuť sliviek a celé sa to okorení perníkovým korením, ktoré v mnohých z nás vyvoláva pocit Vianoc, vznikne nám úžasný dezert, ktorý si s radosťou necháte len tak pomaly rozplynúť na jazyku. Prípravu zvládne skutočne každý, potrebujete len dobrý mixér s ostrými nožmi ( (odporúčam tento) ) a chladničku - ktorú, predpokladám, máte :)
Mne osobne tieto ovocné mini tortičky najviac chutia v kombinácii so sladkokyslou polevou z gréckeho jogurtu, medu a limetkovej šťavy. Môžete však zvoliť polevu akú len chcete, prípadne ich podávať samostatne. Dezert je navyše nízkokalorický a bohatý na vlákninu, ktorej máme v našich jedálničkoch podstatne menej ako kedysi. Tieto tortičky sú skvelým snackom aj do práce či do školy, kedy vám chýba energia a potrebujete doplniť vitamíny, minerály a tiež vlákninu.