Predstavte si jemnú nátierku, ktorá sa rozplýva na jazyku a prináša so sebou bohatú chuť. Nátierka z treščej pečene je skutočným gurmánskym zážitkom, ktorý kombinuje delikátnu textúru s výraznou chuťou a skvelými výživovými vlastnosťami. Navyše si ju pripravíte len z 5 surovín! Táto nátierka je ideálna na raňajky alebo rýchla večera, a vďaka jednoduchosti prípravy sa, verím, stane jedným z vašich najobľúbenejších receptov na zdravé nátierky.
Príprava tejto pomazánky s vajíčkami a treščou pečeňou je veľmi rýchla - nazdĺhavejšia časť je uvariť vajíčka na tvrdo. Potom už len všetko zmiešame v miske a môžeme nátierku servírovať. Odporúčam ju servírovať ihneď, za tepla chutí úplne najlepšie. V chladničke ju ale môžete držať do 2 dní - nakoľko je treščia pečeň plnotučná, nátierka ostane šťavnatá.
Treščia pečeň je mimoriadne zdravá a nutrične hodnotná potravina, bohatá na živiny, ktoré poskytujú množstvo zdravotných výhod:
Vitamín A: Treščia pečeň je jedným z najbohatších zdrojov vitamínu A, ktorý je dôležitý pre zdravie očí, imunitný systém a pokožku.
Vitamín D: Obsahuje veľké množstvo vitamínu D, ktorý je nevyhnutný pre zdravie kostí a imunitnú funkciu.
Omega-3 mastné kyseliny: Je výborným zdrojom omega-3 mastných kyselín, ktoré podporujú zdravie srdca, mozgu a majú protizápalové účinky.
Ingrediencie
115 g treščej pečene (gramáž bez oleja)
2 M vajcia
1/2 šalotky
štipka soli
malá hrsť čerstvých byliniek (bazalka/pažítka/koriander)
Postup
Vajíčka uvaríme vo vode na tvrdo.
Vajíčka ošúpeme a v miske roztlačíme vidličkou nadrobno.