Nadšene prehlasujem, že tento fit kokosový cheesecake bol zatiaľ jeden z najlepších kokosových koláčov, aký som kedy mala. Ak tiež milujete kokos a zároveň cheesecake-y, musíte ho vyskúšať.
K jeho jemnej kokosovej chuti prispieva aj použité kokosové mlieko. Nezabudnite ho však deň predtým uložiť do chladničky, budete chcieť použiť iba jeho vrchnú stuhnutú časť, ktorá sa v ňom za niekoľko hodín v chladničke vytvorí. V prípade, že budete chcieť v cheesecaku ešte viac navýšiť obsah bielkovín, môžete použiť aj kokosový proteín, ktorý ešte viac zvýrazní jeho neodolateľnú kokosovú chuť. Ak kokosový proteín nemáte, vôbec to nevadí, cheesecake si môžete pripraviť aj úplne bez neho. Tento zdravý cheesecake zvládne upiecť aj úplný začiatočník, jeho príprava je totiž úplne jednoduchá a rýchla.
Tento fit kokosový cheesecake má oproti bežným cheesecake-om menej kalórií, cukru, tuku a na druhej strane viac bielkovín. Korpus cheesecake-u netvoria žiadne pomleté sušienky. Pripravíte si ho úplne zdravo, a to za pomoci ovsených vločiek, mandlí, medu a kokosového oleja. Cheesecake môžeme podávať posypaný kúskami kokosu a malinami (čerstvými alebo horúcimi).
Ak tento zdravý a jednoduchý kokosový cheesecake vyskúšate, určite mi dajte v komentároch vedieť, ako vám chutil! :)
kokosový proteín (voliteľné, netreba ho nahrádzať, v prípade že ho chceme použiť, môžeme do krému pridať 30 g proteínu a použiť iba 30 g strúhaného kokosu) (odporúčam tento)
20 g kokosu (na posypanie)
Postup
Mandle a ovsené vločky spolu rozmixujeme v mixéri na múku (odporúčam tento) .
Následne k zmesi pridáme roztopený kokosový olej, med a v prípade že je cesto príliš mrvivé, aj 1-2 lyžice vody.
Rukou vymiesime lepivejšie cesto ktoré zatlačíme na spodok tortovej formy (s priemerom približne 25 cm).
Vo väčšej mise si rozmiešame všetky suroviny na krém dohromady. Z kokosového mlieka pridáme iba vrchnú stuhnutú časť, ktorá sa nám vytvorila po odležaní v chladničke.
Krém poriadne rozmiešame a v prípade, že obsahuje hrudky, rozmixujeme ho pomocou tyčového mixéra.
Krém následne vylejeme na pripravený korpus, posypeme s 20 g kokosu a cheesecake pečieme zhruba 50 minút pri 150 stupňoch (spodný a vrchný ohrev rúry), dokým vrch nezačne chytať zlatistú farbu.
Následne cheesecake necháme vychladnúť v polootvorenej rúre (to zabráni tomu, aby cheesecake na vrchu popraskal) a potom ho presunieme do chladničky aspoň na 4 hodiny.