Fit Recepty
Sleduj ma
Mrkvová torta s kokosovým kešu krémom - bez múky a cukru

Mrkvová torta s kokosovým kešu krémom - bez múky a cukru

Existuje torta, pri ktorej si môžete zamaškrtiť zdravo, chutne a bez výčitiek? Existuje a nájdete ju práve na tejto stránke. Vyskúšajte túto vynikajúcu a unikátnu fit mrkvovú tortu s kokosovým kešu krémom, ktorý je skutočne výborný. Torta je navyše úplne bez múky a pridaného cukru.

Aká by to bola fit sladkosť, keby v sebe neukrývala prepojenie výnimočnej chuti s nádychom zdravia. Mrkvová torta s kokosovým kešu krémom je vláčna a veľmi výživná torta s príjemným orechovo-kokosovým nádychom. Snúbi sa v nej kombinácia osviežujúcej mrkvy, sladkého kokosu, zdravých orechov a ovocia v podobe hrozna, banánu alebo jablka. Všetko podľa vašej individuálnej chuti a preferencií.

Zdravá vegánska mrkvová torta bez múky, bez cukru a sladidiel, ktorá pohladí váš tráviaci systém. Obsahuje potrebnú dávku bielkovín, vlákniny, zdravých tukov, stopových prvkov a na druhej strane málo cukru. Môžete ju servírovať návštevám, ktoré vám nebudú vyčítať, že ich chcete pripraviť o štíhlu líniu. A nebojte sa, chuť mrkvy a kešu-kokosového krému je naozaj vynikajúca. Táto zdravá mrkvová torta je na nedeľnajšie maškrtenie ako stvorená.

1 hrnček = 250 ml

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. * Plechovku plnotučného kokosového mlieka dáme na noc do chladničky. Použijeme z neho stuhnutú vrchnú časť, ktorá sa v ňom vytvorí.
  2. Kešu orechy namočíme do vody aspoň na 4 hodiny.
  3. Ovsené vločky si v mixéri rozmixujeme čo najviac na múku.
  4. Pridáme k nim nakrájanú mrkvu, hrozno, kokos, orechy, štipku škorice a poriadne to spolu rozmixujeme.
  5. Keď sú všetky suroviny prepojené a najemno rozmixované bez hrudiek, cesto ochutnáme a ak je na váš vkus málo sladké, pridáme doňho ešte 1/2 hrnčeka datlí alebo sušených hrozienok. Cesto opäť poriadne rozmixujeme.
  6. Hotové cesto vylejeme do nepriľnavej tortovej formy na pečenie. Veľkosť formy zvoľte podľa toho, akú vysokú tortu chcete mať. Ja som použila formu s priemerom 15cm. Ak chcete použiť väčšiu formu (napr. 25cm), zdvojnásobte množstvo surovín v recepte.
  7. Cesto pečieme 25-35 minút pri 190 stupňoch. Hotový korpus by mal mať zlatistý vrch.
  8. Pred vyklopením z formy ho necháme vychladnúť zhruba 10 minút a potom ho opatrne prerežeme na polovicu.
  9. Krém si pripravíme rozmixovaním kešu orechov so stuhnutou časťou kokosového mlieka, kokosovým olejom a citrónovou šťavou.
  10. Do krému tiež môžete pridať vanilkový extrakt alebo struk.
  11. Keď je krém úplne hladký, polovicu z neho natrieme medzi dva vychladené korpusy a zvyškom krému potrieme tortu zvonku.
  12. Hotovú tortu dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy45 minút
Výdatnosť6 krajcov
Nutričné hodnoty / 1 krajec
KCal400 KCal
Sacharidy22 g
Vláknina4 g
Bielkoviny8 g
Tuky29 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu