Mrkvová torta s kokosovým kešu krémom - bez múky a cukru
Existuje torta, pri ktorej si môžete zamaškrtiť zdravo, chutne a bez výčitiek? Existuje a nájdete ju práve na tejto stránke. Vyskúšajte túto vynikajúcu a unikátnu fit mrkvovú tortu s kokosovým kešu krémom, ktorý je skutočne výborný. Torta je navyše úplne bez múky a pridaného cukru.
Aká by to bola fit sladkosť, keby v sebe neukrývala prepojenie výnimočnej chuti s nádychom zdravia. Mrkvová torta s kokosovým kešu krémom je vláčna a veľmi výživná torta s príjemným orechovo-kokosovým nádychom. Snúbi sa v nej kombinácia osviežujúcej mrkvy, sladkého kokosu, zdravých orechov a ovocia v podobe hrozna, banánu alebo jablka. Všetko podľa vašej individuálnej chuti a preferencií.
Zdravá vegánska mrkvová torta bez múky, bez cukru a sladidiel, ktorá pohladí váš tráviaci systém. Obsahuje potrebnú dávku bielkovín, vlákniny, zdravých tukov, stopových prvkov a na druhej strane málo cukru. Môžete ju servírovať návštevám, ktoré vám nebudú vyčítať, že ich chcete pripraviť o štíhlu líniu. A nebojte sa, chuť mrkvy a kešu-kokosového krému je naozaj vynikajúca. Táto zdravá mrkvová torta je na nedeľnajšie maškrtenie ako stvorená.
1 hrnček = 250 ml
Ingrediencie
- Na cesto:
- 1,5 HR ovsených vločiek (odporúčam tieto)
- 400g mrkvy
- 200g hrozna (prípadne banánu alebo jablka)
- 1/4 HR kokosu (odporúčam tento)
- 1/2 HR orechov (vlašských/pekanových) (odporúčam tieto)
- štipka škorice (odporúčam túto cejlónsku)
- 1/2 HR datlí/sušených hrozienok (voliteľné) (odporúčam tieto)
- Na krém:
- 1 HR kešu orechov (odporúčam tieto)
- 6 PL stuhnutého kokosového mlieka* (odporúčam toto)
- 2 PL citrónovej šťavy
- 2 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
- 1/2 ČL vanilkového extraktu alebo vanilkový struk (voliteľné)
Postup
- * Plechovku plnotučného kokosového mlieka dáme na noc do chladničky. Použijeme z neho stuhnutú vrchnú časť, ktorá sa v ňom vytvorí.
- Kešu orechy namočíme do vody aspoň na 4 hodiny.
- Ovsené vločky si v mixéri rozmixujeme čo najviac na múku.
- Pridáme k nim nakrájanú mrkvu, hrozno, kokos, orechy, štipku škorice a poriadne to spolu rozmixujeme.
- Keď sú všetky suroviny prepojené a najemno rozmixované bez hrudiek, cesto ochutnáme a ak je na váš vkus málo sladké, pridáme doňho ešte 1/2 hrnčeka datlí alebo sušených hrozienok. Cesto opäť poriadne rozmixujeme.
- Hotové cesto vylejeme do nepriľnavej tortovej formy na pečenie. Veľkosť formy zvoľte podľa toho, akú vysokú tortu chcete mať. Ja som použila formu s priemerom 15cm. Ak chcete použiť väčšiu formu (napr. 25cm), zdvojnásobte množstvo surovín v recepte.
- Cesto pečieme 25-35 minút pri 190 stupňoch. Hotový korpus by mal mať zlatistý vrch.
- Pred vyklopením z formy ho necháme vychladnúť zhruba 10 minút a potom ho opatrne prerežeme na polovicu.
- Krém si pripravíme rozmixovaním kešu orechov so stuhnutou časťou kokosového mlieka, kokosovým olejom a citrónovou šťavou.
- Do krému tiež môžete pridať vanilkový extrakt alebo struk.
- Keď je krém úplne hladký, polovicu z neho natrieme medzi dva vychladené korpusy a zvyškom krému potrieme tortu zvonku.
- Hotovú tortu dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín.
Čas prípravy | 45 minút | |
Výdatnosť | 6 krajcov |
Nutričné hodnoty / 1 krajec | ||
KCal | 400 KCal | |
Sacharidy | 22 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bielkoviny | 8 g | |
Tuky | 29 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Zdravé dezertyBez laktózyBez vajecOvsené vločkyZdravé vegánske dezertyZdravé dezerty bez vajecZdravé dezerty s ovsenými vločkamiZdravé recepty s kokosom bez cukruRecepty s ovsenými vločkami bez cukruVegan recepty s ovsenými vločkamiZdravé veganske zeleninové receptyJa som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.