Mali ste už ryžový nákyp na slaný spôsob? Ak nie, tento recept si isto uložte a v blízkej dobe vyskúšajte. Je tak jednoduchý, príprava vám zaberie len zopár minút a výsledok skutočne stojí za to. Recept je perfektný aj na krabičkovanie - jednoducho si ho tak so sebou vezmete do práce či školy.
Na mexický ryžový nákyp som použila ryžu SOS Brown. Je to naturálna hnedá ryža a má vyšší podiel vlákniny a mikronutrientov, ako biela ryža. Výsledok aj postup sa pri tomto slanom nákype trochu líši od sladkej verzie nákypu, aj preto som zvolila práve túto ryžu - nemusíme tu totiž dosiahnuť krémovú konzistenciu nákypu. Nákyp bude držať krásne pokope vďaka syru a vajíčkam.
Tento mexický slaný ryžový nákyp som pripravila vo vegetariánskej verzii. Môžete si doňho však pridať napríklad aj tuniaka či kúsky ugrilovaného kuracieho mäsa - zvýšite tak v recepte ešte viac obsah bielkovín a potešíte aj milovníkov mäsa. Vyskúšajte obe verzie a uvidíte, ktorá vám sedí viac.