Medové kuracie mäso s ryžou a fazuľkami z 1 panvice
Zdieľaj recept s priateľmi:
Máte radi recepty 1 panvice? Potom určite poďte skúsiť toto medové kuracie mäso s ryžou a fazuľkami z 1 panvice, ktoré je bohaté na bielkoviny a tak jednoduché na prípravu!
Receptov s kuracím mäsom nie je nikdy dosť, súhlasíte? V tomto recepte si ho pripravíme na ázijský spôsob - doplníme ho o zelené fazuľky, ryžu SOS Jasmine, med, sójovú omáčku a čili. To všetko skombinujeme krok po kroku v 1 panvici a dostaneme chutné a výživné jedlo bohaté na bielkoviny. Jedlo obsahuje minimum tuku a zároveň skvele zasýti.
Medové kuracie mäso s ryžou a fazuľkami z jednej panvice je nielen lahodným každodenným jedlom, ale aj skvelým riešením pre tých, ktorí túžia po zdravom a fit jedle bez zbytočného neporiadku. Verím, že si ho obľúbi celá rodina.
Ak máte priestor namarinovať si mäso aspoň na pár hodín, odporúčam tak urobiť. Zmiešame si sójovú a čili omáčku, med a prelisované strúčiky cesnaku v miske a hotovou marinádou obalíme nadrobno nakrájané kuracie prsia. Takto namarinované mäso potom už len opečieme na cibuľke.
Bez marinovania postupujeme nasledovne.
V panvici si na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané kuracie mäso a za stáleho miešania restujeme 3 minúty na silnejšom plameni.
Potom pridáme sójovú a čili omáčku, med, zelené fazuľky a miešame ešte 3 minúty.
Potom k mäsu pridáme prepláchnutú ryžu a zalejeme s 250 ml vody.
Panvicu prikryjeme a mäso s ryžou varíme približne 10 - 13 minút. Ku koncu ich skontrolujeme a v prípade potreby odokryjeme alebo podlejeme ešte trochou vody.
Jedlo môžeme podávať posypané s nakrájanými čili papričkami a čerstvými bylinkami.