Vďaka tomuto receptu nebudete v kuchyni už len marcipánovou bábikou, ale šikovnou cukrárkou, ktorá jednoducho a s láskou pripraví sladké a chutné marcipánovo-ovocné košíčky.
Zdravý marcipán si dokážete pokojne zhotoviť aj doma, potrebujete k tomu len 3 bežné ingrediencie: mandle bez šupky, kokosový olej a tekuté sladidlo (napríklad med). Táto vláčna cukrárska hmota je pôvodom z Talianska a už v dávnych dobách veľkolepo zdobila vynikajúce torty. Základnou zložkou nášho marcipánu sú mandle, ktoré bojujú proti cukrovke, podporujú zdravé srdce a kosti, priatelia sa s naším mozgom a sú skvelým pomocníkom aj pri chudnutí. Sladkého marcipánu sa nemusíte báť, aj ten si totiž dokážeme pripraviť zdravo.
Sviežu ovocnú polevu tohto dezertu tvorí drobné lesné ovocie, ako sú jahody, maliny a čučoriedky, ktoré doplnia marcipánovo-ovocné košíčky o zdravú, šťavnatú chuť, ktorá je plná vitamínov a živín. Košíčky sú skvelým rýchlym pohostením, ak máte potrebu maškrtiť alebo ponúknuť blízkych neobyčajným dezertom. Výborne sa hodia aj k teplým nápojom a dotvoria pohodovú atmosféru výnimočných chvíľ.
Mandle, roztopený kokosový olej a zvolené tekuté sladidlo si spolu poriadne rozmixujeme v mixéri čo najviac dohladka.
Vzniknutú marcipánovú hmotu zatlačíme na spodok silikónových košíčkov alebo iných silikónových formičiek a dáme ich do mrazničky.
Zatiaľ si pripravíme ovocnú polevu – ovocie si spolu s vodou ohrejeme v hrnci po dobu zhruba 3 minút a následne ho rozmixujeme ručným mixérom alebo roztlačíme vidličkou.
Do ovocia primiešame želatínu v prášku, prípadne aj sladidlo a znova ho ohrejeme.
Ovocnú zmes odstavíme z tepla tesne pred prevarením.
Vzniknutú ovocnú zmes necháme chvíľu vychladnúť a potom ju dávkujeme do košíčkov na marcipánovú časť.
Hotové košíčky dáme aspoň na 8 hodín do chladničky a pred konzumáciou ich môžeme dozdobiť ovocím.