Delikátny dezert pre všetkých milovníkov manga a kokosu - mango sticky rice vám jednoznačne učaruje. Kokosovú omáčku som dochutila kokosovým cukrom, vďaka ktorému získala jemne karamelovú chuť. Mňam!
Mango sticky rice je tradičná dobrota, ktorá pochádza z juhovýchodnej Ázie. Kto mal možnosť ochutnať ju v týchto krajinách, sa do tohto jedla isto okamžite zamiloval. Lepkavá ryža s mangom a kokosovou omáčkou je skvelá nielen ako sladká bodka za obedom, no tiež ako sýta desiata či olovrant.
Mango sticky rice sa tradične pripravuje s lepkavou ryžou. Tá je však často nedostupná, preto som na jej prípravu ako alternatívu zvolila ryžu SOS Classic. Tá poslúžila skvele a dezert mal vďaka nej ideálnu štruktúru.
Poďte vyskúšať tento jednoduchý recept s ryžou nasladko.
Ryžu zalejeme so 450 ml vody a necháme ju postáť 10 minút.
Potom k ryži vlejeme 200 ml kokosového mlieka, pridáme 2 lyžice kokosového cukru, zamiešame a varíme ju prikrytú na slabom plameni domäkka. Hotová uvarená ryža by mala byť krémová a jemne lepkavá. Ak je to potrebné, pridajte viac vody.
V druhom hrnci si spolu ohrejeme zvyšných 200 ml kokosového mlieka s 3 lyžicami kokosového cukru. Omáčku necháme prevrieť, a potom ju odstavíme.
Ryžu servírujeme poliatu kokosovou omáčkou, spolu s očisteným a nakrájaným mangom.