Po tomto zdravom, šťavnatom zákusku sa budete oblizovať za ušami ešte týždeň. Na porciu obsahuje iba 74 kcal a 6g bielkovín a pripraviť si ho môžete aj bez pridania cukru. Tento zdravý tvarohovo-krupicový zákusok si môžete pripraviť s použitím akejkoľvek krupice. Ak holdujete tvarohu, ručím vám, že sa do neho zamilujete.
Príprava tohto krupicového koláča je opäť veľmi jednoduchá a nenáročná na suroviny. Krupicu a mlieko necháme chvíľu postáť aby napučala, a potom do nej pridáme ostatné suroviny - mrzí ma, ak ste konečne čakali komplikovaný postup. Vraví sa, že v jednoduchosti je krása, no v tomto prípade aj chuť, vôňa a príjemné nutričné hodnoty. Mlieko môžete v recepte použiť akékoľvek, či už klasické alebo rastlinné. Zákusok je bez pridaného oleja a tuku, no aj napriek tomu je neodolateľne vláčny.
Výrazná chuť tvarohu v tomto zákusku pripomína cheesecake. Krupicové srdce však zanecháva vláčnu a jedinečnú chuť, ktorú si budete chcieť ešte zopakovať. A tie šťavnaté hrozienka ukryté vo vnútri, mňam! Tvarohovo-krupicový zákusok je ideálny ku poobedňajšej káve alebo čaju, či len tak kedykoľvek počas dňa. Vhodný je aj na raňajky - má predsa skvelé nutričné hodnoty aj zasýti a vy si tak môžete dopriať koláč hneď po zobudení, a to bez výčitiek.
Ak teda hľadáte jednoduchý a chutný recept na zdravý koláč z tvarohu a krupice, tento musíte vyskúšať.
Následne do zmesi vmiešame všetky zvyšné suroviny.
Hrozienka nemusíme predom namáčať, absorbujú mlieko z koláča a budú perfektne šťavnaté aj bez toho.
Cesto vylejeme do silikónovej alebo papierom na pečenie vystlatej formy (s rozmerom zhruba 20x20cm) a zákusok pečieme 40-50 minút pri 200 stupňoch do zlatista.
Po dopečení ho necháme chvíľu vychladnúť a následne ho môžeme nakrájať.