Lahodná pohánka s mrkvou a pórom ktorá zasýti a zahreje. Toto chutné jedlo je perfektné aj samostatne, no hodí sa tiež ako zdravá príloha k mäsu či rybám. Šalát z pohánky je vhodný ako na obed, tak i na večeru.
Mrkvu by sme mali konzumovať predovšetkým tepelne upravenú a v kombinácii s tukmi. Betakarotén sa z mrkvy rýchlejšie uvoľní, ak ju varíme či dusíme. Z takto pripravenej mrkvy získame až 60 percent betakaroténu, kým zo surovej mrkvy je to len asi 5 percent. Vhodnejšie je tiež mrkvu postrúhať alebo nakrájať na menšie kúsky. Naruší sa tak povrch buniek a karotén sa tak rýchlejšie vyplaví z mrkvy von. Keďže sa betakarotén rozpúšťa len v tukoch, mrkvu varíme alebo dusíme spolu s tukom, v tomto prípade na masle, ktoré dodá jedlu úžasnú chuť.
Tento jednoduchý a zdravý recept budete mať dokonca hotový do 30 minút. Zvládne si ho pripraviť naozaj každý. Vďaka vyššiemu obsahu vlákniny pomôže vášmu tráveniu a nezaťaží žalúdok. Vyskúšajte pohánku so zeleninou a uvidíte, že si na nej doma pochutnáte úplne všetci - či už ju budete podávať samostatne, alebo s mäsom. Ja osobne tento recept zbožňujem, preto ak chcete vyskúšať zdravú pohánku v novej podobe, odporúčam ho všetkými desiatimi.