Zdravé kukuričné tortilly plnené avokádovo fazuľovou zmesou. Kto chce, môže si do nich tiež pridať mäso a syr. Mňam! Jedlo je navyše bohaté na množstvo vitamínov a minerálov, no najmä na draslík. Táto vegánska verzia tortilly so zeleninou je pripravená za 30 minút, no zasýti na dlho.
Kukuričné tortilly sú úžasnou voľbou na zdravý a chutný obed. Neobsahujú vajcia, mlieko, kvások ani lepok a sú tak ideálne pre alergikov a navyše sú aj diétne. Pokiaľ ste milovníkom placiek, nekupujte polotovary z obchodu, ale radšej si pripravte tieto domáce, chutné a hlavne vždy čerstvé tortilly. Na mojej stránke nájdete niekoľko ďalších variánt na zdravé tortilly či placky, napríklad na túto špaldovú placku BBQ kuracie prsia v špaldovej placke .
Ak so mnou varíte už nejaký čas tak viete, že avokádo je vo fit receptoch skrátka neodolateľné. Lahodne krémové avokádo na teplých kukuričných tortillách spolu s fazuľou, kukuricou a ďalšou zeleninou je skrátka božská a hlavne nutrične hodnotná a zdravá kombinácia. Ak teda hľadáte recept na zdravý obed či večeru plnú živín, tieto kukuričné tortilly plnené avokádom a fazuľou musíte vyskúšať.
Tip: Hotové tortilly môžeme prevesiť cez rošt v rúre a zapiecť ich 10-15 minút pri 190 stupňoch. Vyrobíme si tak chrumkavé taco shells!
V miske rozmiešame kukuričnú múku s teplou vodou a soľou.
Z cesta vyrobíme menšie loptičky ktoré natenko rozvaľkáme medzi dvoma hárkami papiera na pečenie. Radšej robíme menšie tortilly, aby sa pri pečení netrhali.
Placky následne pomocou papiera na pečenie opatrne vyklopíme na suchú rozpálenú panvicu a opečieme do zlatista (zhruba 1-2 minúty z každej strany).
Hotové tortilly ukladáme medzi papierové obrúsky či gázu, aby zmäkli.
V miske si rozmiešame zrelé avokádo so soľou a koreninami. Touto zmesou potrieme tortilly.
Nakoniec na nich poukladáme šalát, uvarenú fazuľu, nadrobno nakrájané paradajky a kukuricu.
Tortilly zrolujeme alebo preložíme a podávame ešte teplé.