V prípade, že máte radi krémové a husté polievky, si na tejto určite pochutíte. Táto krémová brokolicovo-špenátová polievka sa ideálne hodí najmä do sychravejších dní, kedy vás zahreje pri srdci. Navyše telo posilní množstvom vitamínov a minerálov a podporí tak aj jeho imunitu. Recept na túto zdravú polievku je úplne jednoduchý, tak neváhajte a poďte ju vyskúšať.
Polievku odporúčam podávať spolu s domácimi krutónmi, ktoré si pripravíte jednoducho opečením celozrnného alebo iného chleba na suchej panvici do zlatista. Pridať môžete napríklad aj rukolu.
Táto zdravá polievka sa môže pochváliť vysokým obsahom vlákniny a zároveň je pomerne nízkokalorická. Z uvedeného množstva vám výjdu 4 veľké porcie, ktoré ak doplníte o krutóny, vás poriadne zasýtia a polievka tak môže pre niekoho dobre poslúžiť aj ako ľahká večera. Množstvo smotany môžete pridať podľa vlastného uváženia, polievka je krásne krémová už aj s použitím 150 ml. Prelisovaný cesnak odporúčam pridať až ku koncu so smotanou, aby polievku na záver prevoňal a krásne dochutil.
Vychutnajte si spojenie zdravej brokolice a živinami nabitého špenátu v tejto vynikajúcej polievke. Mne chutila dokonca ešte viac ako čisto brokolicová či špenátová. No a som si istá, že špenát si v podobe takejto chutnej polievky obľúbia aj tí najmenší ;)
Nutričné hodnoty sú vypočítané s použitím 150 ml smotany na varenie a bez krutónov.
Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji či masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
Do hrnca pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, rozmrazený špenát, nadrobno nakrájaný zemiak, chvíľu pomiešame a nakoniec zeleninu zalejeme s 1,5 l vody.
Do polievky pridáme korenie, soľ a prikrytú ju varíme približne 15-20 minút.
Potom, keď je zelenina uvarená do mäkka, polievku rozmixujeme dohladka pomocou ponorného mixéra.
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku a smotanu. Množstvo smotany pridávame podľa vlastných preferencií.
Polievku zamiešame, necháme prevrieť a následne ju môžeme ešte dokoreniť a podávať.