Fit Recepty
Sleduj ma
Kapustová ryža na indický spôsob

Kapustová ryža na indický spôsob

Kapustová ryža na indický spôsob predstavuje chuťovo zaujímavú prílohu, alebo základ hlavného jedla. Tento recept je perfektný najmä vtedy, ak chcete hravo využiť ryžu z predchádzajúcich dní, a to v chutnej podobe. Jedlo je veľmi jednoduché na prípravu a výsledok očarí.

Najlepšie za mňa tento recept chutí v spojení s ryžou SOS Basmati. Má jemné, dlhé zrnká a svojou arómou sa neskutočne hodí práve do indickej kuchyne, v spojení s indickými koreninami. Kapusta zase ryžu oživí svojou jemnou chuťou a chrumkavosťou. Odporúčam pridať aj za hrsť arašídov či kešu orechov, pre dodanie ďalšieho chrumkavého elementu.

Poďte sa vyhrať s orientálnymi koreninami a pripravte si kapustovú ryžu ako zaujímavú prílohu, prípadne ju doplňte o kúsky opečeného tofu či kuracieho mäsa a vychutnejte si ju ako plnohodnotné jedlo. Určite nevynechajte ani čerstvý koriander.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 100 g ryže SOS Basmati (alebo 250 g ryže pripravenej z predošlého dňa) (odporúčam túto)
  • 250 ml vody
  • 1/2 ČL soli
  • 200 g hlávkovej kapusty
  • 100 g mrkvy
  • 1 PL oleja alebo ghee masla
  • 1 cibuľa
  • 1/2 ČL kari korenia
  • 1/4 ČL kurkumy
  • 1/4 ČL korenia garam masala
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 30 g arašidov alebo kešu orechov
  • koriander a pór (podľa chuti)
  • štipka čerstvo namletého čierneho korenia
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ak nemáme uvarenú ryžu z predošlého dňa, uvaríme si čerstvú. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
  2. Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15minút). Ryžu po dovarení necháme vychladnúť, aby sa nám v závere nelepila.
  3. Vo woku si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  4. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, najemno nastrúhanú mrkvu, na tenké pásiky nakrájanú kapustu, všetky korenia, arašídy a restujeme približne 5 minút na silnom plameni.
  5. Potom k zelenine pridáme uvarenú ryžu a miešame na miernom plameni ešte približne 2 minúty tak, aby sa všetky suroviny prepojili.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy25 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal384 KCal
Sacharidy53 g
Vláknina7 g
Bielkoviny11 g
Tuky13 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu