Tento fitness cheesecake si určite zamilujete! Je to seriózne jeden z najlepších zákuskov, aké som kedy mala a patrí medzi moje najobľúbenejšie cheesecake-y. Jeho prednosťou tiež je, že obsahuje vysoké množstvo bielkovín a je úplne bez múky a cukru.
Korpus je tvorený mandľovou múkou a mliekom. Mandľovú múku si jednoducho vyrobíte rozmixovaním či pomletím mandlí na jemnú múčku. Náplň cheesecake-u sa skladá z gréckeho jogurtu (odporúčam použiť nízkotučný pre zachovanie priaznivých nutričných hodnôt), vajíčok, proteínu a vanilkovej arómy. V prípade, že nepoužijete sladený proteín, bude potrebné plnku dosladiť medom či stéviou. Vrch cheesecake-u zdobí ovocná poleva z bobuľovitého ovocia. Použila som mix lesného ovocia, no môžu to byť kľudne aj maliny či čučoriedky.
Skvelým bonusom je, že tento fit jogurtový cheesecake je aj nízkosacharidový, obsahuje iba 8 g sacharidov na porciu. Ak náhodou nemáte proteínový prášok, môžete ho nahradiť sušeným mliekom, pudingovým práškom alebo kakaom (pre kakaový cheesecake) a dosladiť ho podľa chuti. Tým však prídete o jeho vysoký obsah bielkovín.
1 hrnček v recepte predstavuje objem 250 ml. Na tento fitness cheesecake som použila formu na chlieb, no použiť môžete aj menšiu tortovú formu s priemerom zhruba 20 cm.
Vyskúšajte tento jednoduchý proteínový cheesecake, som si istá, že si ho zamilujete.