Jogurtová miska s opečenými jablkami je jednoduchý recept, ktorý si môžete vychutnať či už ako zdravú a sýtu desiatu, olovrant, prípadne na raňajky, doplnené o chrumkavú granolu. Ak máte doma zrelé jabĺčka tak neváhajte a poďte tento zdravý recept skúsiť.
V recepte odporúčam namiesto klasického bieleho jogurtu použiť nízkotučný grécky biely jogurt. Výsledok teda bude nielen krémovejší, no tiež bohatší na bielkoviny.
Jablká môžete, no nemusíte pred ich tepelnou úpravou ošúpať, je to na vás. Ak ich ošúpete, budú jemnejšie a rýchlejšie sa pripravia. Ja som ich ošúpané varila približne 10 minút na stupni 5 na indukčnej varnej doske. Jablká odporúčam osladiť ideálne kokosovým cukrom, ktorý im dodá výnimočnú chuť.
Ak by ste si k týmto jogurtovým miskám chceli pripraviť aj chutnú domácu granolu, odporúčam vyskúšať tento recept: Jednoduchá banánová granola .
Tip: Do jogurtu si môžete primiešať aj odmerku proteínového prášku - ideálne v príchuti vanilka (odporúčam tento) . Ak teda potrebujete dohnať prijaté bielkoviny, môže to byť skvelý a chutný spôsob, ako to docieliť.