Chcete si pripraviť ten najjednoduchší, rýchly koláč s makom, ktorý bude zároveň zdravý? Potom isto vyskúšajte tento recept - koláč je veľmi chutný, dokonale vláčny, a tak jednoduchý. Potrebujete k nemu iba zopár surovín. Tento makový koláč je skvelý nielen ako dezert, vychutnať si ho môžete aj na raňajky spolu s dobrou šálkou kávy či čaju. Mňam!
Ako základ cesta použijeme ovsenú múku a pomletý mak. Makovú tortu som pripravila bez cukru, namiesto neho som použila xylitol. Ak však máte iné preferencie, pokojne môžete zvoliť iné sypké sladidlo.
Vrch makového koláča som potrela tvarohom - ak chcete, môžete si tvaroh rozmiešať aj s trochou flavdrops či medu. Tvaroh zároveň koláč osvieži a pridá mu na obsahu bielkovín, vďaka čomu vás aj viac zasýti.
Tento zdravý makový koláč je dokonale vláčny a jemný. Do cesta stačilo použiť za lyžicu olivového oleja Borges Extra Mild, ktorý som zvolila kvôli jeho jemnej chuti, vďaka čomu je ideálny na pečenie, a to aj do sladkých receptov. Koláčik som vytvorila k oslave 125.-temu výročiu značky Borges. Poďte s nami teda osláviť a pripravte si aj vy tento chutný zákusok :)
Z uvedených surovín mi vyšlo cesto do malej tortovej formy s priemerom 15 cm. Ak by ste si teda chceli pripraviť štandardne veľkú tortu, odporúčam množstvo surovín zdvojnásobiť.