Ak obľubujete chute exotiky, určite si tento jednoduchý kurací pad thai pripravte. Je to chuťovo výborné, no zároveň diétne fit jedlo s poriadnou dávkou zeleniny a bielkovín. Ak teda opäť neviete, čo zdravé a chutné si navariť, siahnite po tomto fit recepte.
Tento fit kurací pad thai je zdravý a pri jeho príprave sa ani nezapotíte. Nie je náročný na suroviny, aj napriek tomu, že má v sebe ukryté množstvo chutí. Je to v skutku zdravý fit recept s kuracím mäsom, ktorý je jednoduchý a rýchly na prípravu. Okrem toho potešia aj jeho nutričné vlastnosti - je nízkokalorický, low carb a bohatý na bielkoviny, vhodný teda aj na chudnutie. Ideálny je ako zdravý obed alebo večera.
Pad Thai je tradičné thajské streetfood-ové jedlo, ktoré sa obvykle podáva s rezancami a je doplnené buď o tofu, kuracie mäso, prípadne krevety. V tejto fit verzii však použijem namiesto rezancov kapustu a hlavnú rolu si tu zahrá kuracie mäso, ktoré jedlu prepožičia bielkoviny.
No a aby som vám ukázala, aké jednoduché je pripraviť si tento kurací pad thai, natočila som pre vás aj krátky videorecept, ktorý nájdete nižšie.
Hlávkovú kapustu očistíme a narežeme na čo najtenšie pásiky.
Na panvici (odporúčam túto) si rozohrejeme lyžičku kokosového oleja, na ktorom ugrilujeme na tenko nakrájané kuracie prsia do zlatista (zhruba 5-6 minút).
Medzičasom si vo väčšom hrnci rozohrejeme zvyšnú lyžičku kokosového oleja.
Pridáme do neho nakrájanú jarnú cibuľku, zelenú papriku, prelisované strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané arašidy, morskú soľ a mleté čierne korenie.
Zmes minútu pomiešame a následne do nej pridáme nakrájanú kapustu.
Kapustu podusíme po dobu 3 minút a následne do nej pridáme rozmiešané vajíčka.
Zmes za stáleho miešania povaríme ďalšie 2 minúty.
Potom do nej primiešame sójovú omáčku a kurací vývar. Zmes varíme ešte 2 minúty.
Nakoniec do hrnca pridáme ugrilované kuracie prsia a petržlenovú vňať.
Pred servírovaním pad thai polejeme šťavou z limetky, prípadne citrónu.