Jednoduché zapekané cestoviny s lososom a brokolicou
Zdieľaj recept s priateľmi:
Ak znova neviete, čo chutné rýchlo pripraviť na večeru alebo obed pre celú rodinu, mám tu pre vás skvelý tip. Tieto jednoduché zapekané cestoviny s lososom a brokolicou si ihneď obľúbite. Ich príprava je veľmi rýchla a nenáročná, no a tá chuť vás dostane! Navyše sú bohaté na bielkoviny, vlákninu, množstvo mikronutrientov a nájdete v nich aj nepostrádateľné zdravé tuky.
Základ tohto receptu tvoria cestoviny, brokolica a filety z lososa SOKRA vo vlastnej šťave. Táto kombinácia sa mi skutočne osvedčila, či už po chuťovej, no taktiež po nutričnej stránke. Ako fanúšikovia fit receptov si môžete nakúpiť lososa aj ostatné výrobky z eshopu so 30% zľavou s kódom FITRECEPTY30.
Recept si môžete pripraviť s akýmkoľvek druhom cestovín. Ja som použila šošovicové, a tým mi vzniklo úžasné jedlo bez lepku, ktoré je bohaté na vlákninu, množstvo mikronutrientov a tiež bielkoviny. Do zálievky som použila mlieko, no ak si nepotrpíte na diétnejšej verzii, pokojne použite smotanu na varenie pre ešte lahodnejšiu chuť.
Zapekané cestoviny sme si doma veľmi vychutnali - je skutočne jednoduché a výsledná chuť a konzistencia príjemne prekvapila. Nech vám teda chutí :)
Ingrediencie
250 g cestovín (použila som šošovicové)
500 g čerstvej brokolice
2 x 110 g filiet z lososa SOKRA vo vlastnej šťave (kúpite tu)
200 ml mlieka (prípadne smotany na varenie)
100 g strúhanej mozzarelly
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
1 ČL soli
1/2 ČL čerstvo namletého čierneho korenia
pór
Postup
V hrnci necháme zovrieť vodu a následne do nej vložíme cestoviny spolu s umytou brokolicou, rozobratou na ružičky.
Varíme ich spolu po dobu 5 minút.
V miske si spolu zatiaľ rozmiešame mlieko s vajíčkami, strúhanou mozzarellou, soľou, čerstvo namletým čiernym korením a prelisovanými strúčikmi cesnaku.
Cestoviny s brokolicou scedíme a navrstvíme ich do zapekacej misy (o veľkosti cca 30 x 20 cm).
Na vrch poukladáme kúsky lososa (zbaveného nálevu) a napokon jedlo rovnomerne zalejeme pripravenou syrovou zálievkou. Suroviny môžeme jemne zamiešať pomocou vidličky.
Cestoviny zapekáme odokryté 20 minút pri 160 stupňoch.
Po dopečení cestoviny posypeme nasekaným pórom a podávame ich ešte teplé.