Fit Recepty
Sleduj ma
Jednoduché zapekané banány s arašidovým maslom

Jednoduché zapekané banány s arašidovým maslom

Dezert ako stvorený pre milovníkov spojenia banánov a arašidového masla. Tento zdravý dezert budete mať hotový, ani sa nenazdáte. Pochutnajte si a skúste tieto jednoduché zapekané banány s arašidovým maslom, ktoré si pripravíte iba z 5 surovín a strávite pri tom minimum času. Tešiť sa môžete na sladké spojenie chrumkavých kúskov orieškov, sladkých banánov a brusníc a osviežujúcej omáčky z pomarančovej šťavy a arašidového masla.

Ak práve neobľubujete arašidové maslo, prípadne máte alergiu na arašidy, pokojne ho môžete nahradiť mandľovým či kešu maslom. S receptom sa môžete samozrejme aj vyhrať a pridať si ho neho aj iné suroviny, na ktoré máte chuť. V prípade, že preferujete menej exotické chute, pomarančovú šťavu môžete z omáčky vynechať a banány si jednoducho potrieť arašidovým maslom.

Tento dezert je ideálny v čase, keď vám doma postávajú banány a neviete, ako ich využiť. Ďalšie alternatívne riešenie, ako využiť množstvo banánov, je napríklad tento Zdravý banana bread - banánový chlieb recept .

Zapekané banány odporúčam servírovať ešte teplé, najlepšie chutia tesne po pečení.

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Banány prekrojíme pozdĺžne na polovicu a vložíme ich do menšej zapekacej misky.
  2. V miske si spolu rozmiešame arašidové (prípadne iné) maslo s pomarančovou šťavou.
  3. Vzniknutou omáčkou polejeme pripravené banány.
  4. Napokon banány posypeme brusnicami a orechami.
  5. Banány zapekáme 15 minút pri 180 stupňoch.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť3 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal252 KCal
Sacharidy22 g
Vláknina4 g
Bielkoviny7 g
Tuky15 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu