Tieto jednoduché šošovicové placky s tzatziki omáčkou si vás získajú. Sú zdravé, sú bez lepku, vegánske a hotové raz-dva. Na placky budete potrebovať iba 2 základné suroviny - šošovicu a vodu a dochutíme ich už len bylinkami, soľou a korením. Podávala som ich s domácou tzatziki omáčkou - tá kombinácia chutí vás očarí na prvé ochutnanie.
Šošovicové placky sú bohaté na vlákninu, bielkoviny a komplexné sacharidy, dobre vás zasýtia. Skúste ich napríklad ako zdravú večeru či snack do práce.
Domácu tzatziki omáčku isto nevynechajte, chutí s týmito šošovicovými plackami naozaj geniálne. Využiť ju môžete aj pri iných receptoch na fašírky či placky - je tak jednoduchá a výsledok skutočne chutný.
Tip: Placky si môžete pripraviť aj z iných strukovín - použiť môžete napríklad cícerovú múku.
Z uvedených surovín by vám malo vyjsť 5 placiek, čo predstavuje 2 porcie. Nutričné hodnoty sú vypočítané na 1 placku z 5 ks, aj s omáčkou. Prajem vám dobrú chuť a ak ich vyskúšate, budem rada ak sa v komentári podelíte o to, ako vám doma chutili :)
Všetky suroviny na tzatziki omáčku spolu rozmiešame v miske, napokon ju dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
Tzatziki dáme zatiaľ do chladničky.
Suchú šošovicu dáme do sekáčika potravín (odporúčam tento) a rozmixujeme ju na jemnú múčku.
Rozmixovanú šošovicu premiestnime do misky, kde ju zmiešame s vodou. Cesto necháme 3 minúty postáť.
Potom cesto dochutíme soľou, korením a čerstvými bylinkami a dobre zamiešame.
Rozohrejeme si nepriľnavú panvicu (môžeme ju postriekať trochou olivového oleja), dávkujeme na ňu cesto (5x) a placky opekáme z každej strany približne 2 minúty.
Hotové placky podávame ešte teplé spolu s tzatziki omáčkou.