Jednoduché cestoviny s ricottou, citrónom a bazalkou
Zdieľaj recept s priateľmi:
Hľadáte jednoduchý a rýchly recept na cestoviny, po ktorom sa bude oblizovať za ušami celá rodina? Vyskúšajte tieto jednoduché cestoviny s ricottou, citrónom a bazalkou. Vyžaduje si iba zopár surovín a 10 minút prípravy - a zaručene chutný obed či večera je hotová.
Jedna porcia týchto cestovín ponúka menej ako 500 kcal a 21 g bielkovín. Na tieto cestoviny odporúčam použiť ricottu, no ak ju náhodou v obchode nenájdete, použiť môžete aj cream cheese. Ten je však o čosi suchší, preto by som v tomto prípade odporúčala pridať viac olivového oleja. Cestoviny môžete použiť akékoľvek - či už tvar alebo typ - chutné budú celozrnné, kukuričné, strukovinové alebo aj pohánkové cestoviny. Ak by ste si priali do cestovín pridať aj mäso či ryby, odporúčam použiť buď ugrilované kuracie či morčacie prsia alebo tuniaka či lososa.
Spojenie citrónu, ricotty a čerstvých lístkov bazalky dodá cestovinám nezvyčajnú, no za to neskutočne dobrú chuť. Pri tomto recepte sa opäť presvedčíme o tom, že skvelá chuť spočíva v jednoduchosti. Ak ste teda ešte takúto kombináciu omáčky na cestoviny neskúšali, určite si recept uložte a pripravte čím skôr. Prajem vám dobrú chuť :)