Vychutnajte si exotiku na tanieri s týmto božským receptom s tofu. Jednoduchá ryža s kari a tofu je skvelou voľbou, ak si chcete pripraviť niečo sýte, bezmäsité, exotické, veľmi chutné a výživné. Dokonca hotové do 30 minút, aj s umytím riadu. V recepte nájdete vybalansované sladko-slané chute, určite ho odporúčam vyskúšať.
Kari ryžu si zvládne pripraviť každý začiatočník v kuchyni. Základom tohto receptu je moja obľúbená ryža SOS Jasmine, ktorá jedlo úžasne dochutí svojou “kvetinovou” chuťou. Do takýchto exotických jedál je ako stvorená.
Ak si chcete pripraviť z tohto receptu variácie, odporúčam vyskúšať aj verziu s ugrilovaným kuracím mäsom namiesto tofu. Jedlu tak dodáte ešte viac bielkovín a nové chute. Pre vegetariánsku verziu je ale tofu perfektnou voľbou - či už v čistej, alebo lahôdkovej verzii).
Milujem kari recepty na všetky spôsoby a táto ryža s kari sa rozhodne zaradila medzi favoritov. Nech vám chutí :)
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka.
Vo woku, alebo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nakrájané tofu, nastrúhanú mrkvu, kari aj zázvorové korenie a miešame približne 4 minúty. Ak treba, pridáme trochu vody.
Potom pridáme uvarenú ryžu, citrónovú šťavu, sójovú omáčku, brusnice, nasekané bylinky a kešu orechy.
Jedlo ešte párkrát premiešame, aby sa všetky suroviny prepojili, a potom ho môžeme podávať.