Táto jednoduchá cviklová nátierka s kozím syrom je nielen rýchlou a chutnou voľbou pre vaše raňajky, desiatu či ľahkú večeru, ale aj skvelým spôsobom, ako do svojho jedálnička zaradiť viac zdravých potravín. Kombinácia cvikly, kozieho syra a chrenu ponúka dokonalú rovnováhu chutí a nutričných hodnôt, ktoré podporia vaše zdravie a dodajú kvalitnú energiu.
Cvikla je jednou z tých potravín, ktoré sú nielen chutné, ale aj mimoriadne zdravé. Cvikla je nízkokalorická, čo z nej robí ideálnu potravinu pre tých, ktorí sa snažia udržať si fit postavu. Pravidelná konzumácia cvikly môže pomôcť znižovať krvný tlak a zlepšiť fyzickú výkonnosť, čo je výhodou pre športovcov a aktívne žijúcich ľudí. Kozí syr je skvelou alternatívou k tradičným mliečnym výrobkom, najmä pre tých, ktorí majú problémy s trávením laktózy. Kozí syr je bohatý na vápnik, ktorý je nevyhnutný pre zdravie kostí a zubov, a obsahuje aj proteíny, ktoré podporujú rast a regeneráciu svalov. Kozí syr má tiež o čosi nižší obsah tukov a kilokalórií v porovnaní s tradičnými syrmi, čo z neho robí skvelú voľbu pre tých, ktorí sa snažia o zdravší životný štýl. Chren dodáva jedlu špecifickú pikantnosť a je známy svojimi liečivými vlastnosťami.
Ak hľadáte niečo, čo je nielen chutné, ale aj výživné, potom je táto jednoduchá cviklová nátierka s kozím syrom tou pravou voľbou pre vás. Poďte túto pomazánku vyskúšať, určite vás nesklame. Milovníci cvikle si pri nej isto prídu na svoje.
Tip od Lulu: Do nátierky odporúčam použiť mäkký kozí syr, prípadne obľúbený syrokrém (napríklad cream cheese v nízkotučnej verzii). Pre urýchlenie prípravy odporúčam použiť vákuovo balenú cviklu. S čerstvo uvarenou však získate plnšiu cviklovú chuť. Chlebík s nátierkou si môžete ozdobiť s microgreens či klíčkami, ktoré sú síce malé, ale za to nabité živinami.