Jazmínová ryža s pistáciami, brusnicami a citrónom (ako exkluzívna príloha)
Zdieľaj recept s priateľmi:
Táto príloha je jedným slovom mňam! Ak potrebujete osviežiť nudné mäsko, alebo prekvapiť svojich hostí niečím zaujímavým a neštandardným, táto jazmínová ryža s pistáciami, brusnicami a citrónom je na to ako stvorená. Poslúži ako exkluzívna príloha k mäsu, rybám či dochrumkava upečenému tofu. Skúste, u nás doma zožala obrovský úspech.
Príprava tohto receptu s ryžou je dokonca úplne jednoduchá. Základom je aromatická ryža, odporúčam na tento recept ryžu SOS Jasmine, ktorá mu dodá skvelý základ. Potom už len primiešame šťavu a kôru z citróna, brusnice, pistácie a trochu čerstvých byliniek a exkluzívna príloha je na svete.
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 10 - 12 minút.
Uvarenú ryžu necháme 10 minút vychladnúť a následne do nej vmiešame pistácie, sušené brusnice, nasekaný koriander alebo jarnú cibuľku a kôru a šťavu z približne 1/4 citróna (môžete pridať aj viac, podľa chuti).
Ryžu jemne premiešame, aby sa všetky chute prepojili a môžeme ju podávať.